(bohužel nemám lepší foto)
Tatra 57 "Áčko"
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Tatra 57 "Áčko"
Sorry že se vracím k neznámé T-57A (já dopoledne nemůžu psát protože jsem v práci
), ale nezdá se vám že má některé společné rysy s kupátkem Bohemia ? 
- Michael
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 05 Dec 2004, 20:42
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Karle, řekl bych, že podobné jsou dosti....
Vrchní lišta, panty...
Vrchní lišta, panty...
-
cambi
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Feb 2009, 20:26
- Kontaktovať užívateľa:
poněkud vyšší cena za krátkou limusínku, ještě k tomu levostranou což mi nějak nesedí? že by vývozní kousek?
- Veterantatra
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 16 Aug 2008, 23:10
- Tatry, ktoré vlastním: T12 čtyřdveřová limusina
T57 čistá - falešný kabriolet - Kontaktovať užívateľa:
Ahoj, 57A se vyvážely - a pokud bylo potřeba tak s levostranným řízením - a zároveň se vyráběly v Rakousku v licenci a v Německu jako Tatra Detra. V Česku by bylo levostranné řízení sběratelsky zajímavé, protože je vzácné. Ale za půl milionu korun je to nesmyslné. Ale před týdnem byla jedna T57A na i-veteranu v nabidce kolem 70 tis, funkční pojízdná a s číslem. To mi přišlo docela rozumné. Ale nějak je zrovna nemám připravené na kontě... Vašek
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 04 Aug 2006, 09:15
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra
- Kontaktovať užívateľa:
Já osobně nejsem zas tak velký znalec historie těchto vozů. Ale v tomto případě se patrně nebude jednat o nějaký vyjímečný vůz s řízením vlevo z roku 37 .
Ten podvozek by odpovídal roku 37 nebo může být klidně mladší. Jinak se jedná jednoznačně o krátké áčko kolem roku 35 , tudíž bych očekával úzká prsa ,malá nádrž, jednoduché sání bez předehřevu atd.. To je samozřejmě případ vozů vyrobených zde. Pokud si to v Ósterajchu nebo v Dojčlandu zmutovali rozdílně, je věc jiná.
Ten podvozek by odpovídal roku 37 nebo může být klidně mladší. Jinak se jedná jednoznačně o krátké áčko kolem roku 35 , tudíž bych očekával úzká prsa ,malá nádrž, jednoduché sání bez předehřevu atd.. To je samozřejmě případ vozů vyrobených zde. Pokud si to v Ósterajchu nebo v Dojčlandu zmutovali rozdílně, je věc jiná.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ono je tam těch ,,zvláštností,, povícero (tedy pokud byla vyrobena u nás).
Kromě toho volantu vlevo a krátké zádě (na r.v. 1937 dosti nezvyklé), je tam také tachometr z T-75, jiné uchycení předních sedaček a rovněž tvar klik se mi nepozdává (typoval bych rovněž T-75). Jak ale bylo již několikrát řečeno (a napsáno) u Tatry je možné vše, zvláště pokud šlo o kus (případně celou sérii) na vývoz. Z vlastní zkušenosti bych to ale typoval na pozdější ,,skládačku,, z toho co bylo po ruce (případně vypadalo lépe).
Pokud ale byla vyrobena v licenci tak tam je možné cokoliv. Licenční výrobci se někdy originálu moc nedrželi.
Kromě toho volantu vlevo a krátké zádě (na r.v. 1937 dosti nezvyklé), je tam také tachometr z T-75, jiné uchycení předních sedaček a rovněž tvar klik se mi nepozdává (typoval bych rovněž T-75). Jak ale bylo již několikrát řečeno (a napsáno) u Tatry je možné vše, zvláště pokud šlo o kus (případně celou sérii) na vývoz. Z vlastní zkušenosti bych to ale typoval na pozdější ,,skládačku,, z toho co bylo po ruce (případně vypadalo lépe).
Pokud ale byla vyrobena v licenci tak tam je možné cokoliv. Licenční výrobci se někdy originálu moc nedrželi.
-
jack
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 26 Jún 2006, 08:26
- Tatry, ktoré vlastním: Šestsettrojky
- Kontaktovať užívateľa:
Krásná dvojka, když už Pavle výletuješ, přijeď taky na kaffe 
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Kolego Kubo, uvědom si jednu zásadní věc, my amatérští Tatrováci od Plzně především nejsme abstinenti..
A na ten výlet s áčkem k Tobě bych asi potřeboval menší dovolenou, pevné nervy v dnešním provozu a nebo právě jistou hladinu alkoholu v krvi..
Ale po všech těch změnách a úpravách si začínám být jistý ,že by Tatra již byla schopna i větších dálek bez problémů.
A na ten výlet s áčkem k Tobě bych asi potřeboval menší dovolenou, pevné nervy v dnešním provozu a nebo právě jistou hladinu alkoholu v krvi..
Ale po všech těch změnách a úpravách si začínám být jistý ,že by Tatra již byla schopna i větších dálek bez problémů.
- Libor
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 24 Feb 2008, 00:07
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57 A kabrio
- Kontaktovať užívateľa:
Chtěl bych se vrátit k levostrannému A. Možná se mýlím, ale ty licenční asi neměli stejnou karoserii jako Kopřivnické. A co jsem ještě neviděl, je opravdu dobová fotografie Ačka s levostranným řízením, ale třeba ji někdo máte ve svém archívu. Nemám na mysli T57A combi nebo dodávka nebo vojenské, která se ještě dělali v době, kdy už sjíždělo z linky Béčko. Myslím třeba T 57A limuzínka, polokabrio nebo roadster. Nebo dobová zmínka o levostranné verzi pro vývoz. Já jsem zatím na nic takového nenarazil, ale to samozřejmě vůbec neznamená, že tomu tak není.
-
jack
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 26 Jún 2006, 08:26
- Tatry, ktoré vlastním: Šestsettrojky
- Kontaktovať užívateľa:
Kolego Pavle, my amatérští tatrováci ze Slezska bychom se o Tebe dobře postarali.. z 20ti arů švestkovýho a 40ti arů jablkovýho sadu jsou celkem solidní zásoby gořaly
Když 57čka nedojede, nakopni papaloš fároš 
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 30 Dec 2008, 17:41
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57a 1937
- Kontaktovať užívateľa:
Pavle já večer nemohl zajet zpět do garáže,došel benzín a benzínka má v Mirošivě jen do 19hod.Nakonec jsem tam musel dát trochu s olejem co mám do mot. pily.
Jinak počasí se vydařilo.Snad ještě letos vyjedu i když práce mám jak na kostele a to i ze stavbou baráku.Až tam budu bydlet tak to s tím časem bude lepší.
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Jinak u toho levostranného řízení. Spousta lidí, když měli šasí na "B" tak to hodili na "A" kastli a dávali to jako originální. Já byl na inzerát cca před 6 lety u jednoho pána v Rokycanech. Prodával podvozek s motorem na "A". Po prohlídce jsem zjistil, že se jedná o šasí na "B" podle umístění starteru, řízení a brzd. vyrovnávače. Na štítku byl rok 1939. Starter se už upínal na šrouby a ne na třmeny. Ale viděl jsem klasickou převodovku na "A" se starterem na pravé straně s levostraným řízením. Myslím že Austro-Tatra pro vývoz do Německa rok 1936. Tam bych viděl zdroj fotek.
- Libor
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 24 Feb 2008, 00:07
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57 A kabrio
- Kontaktovať užívateľa:
No to je to co si myslím, že v Kopřivnici se žádné levostranné Ačka do zahájení výroby Béčka nedělali. Licenční v Rakousku a Německu snad jo, ale to není origo Tatra. Ale možná se pletu a někdo vytáhne nějaký dobový důkaz, že to tak není. Já se na to totiž ptal i v muzeu V Kopřivnici, protože jsem u své Tatry chtěl předělat volant na levo, ale bylo mě řečeno, že hned na první pohled bude vidět, že je Ačko (polokabrio) zprzněno Béčkovým řízením, ale ani to nemusí být stoprocentní pravda.
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Mě ten benzin co jsem tam nalil doma vydržel i na zpáteční cestu. Pravda je taková ,že jsem si na cestě k Tobě dost zajel ,ale bylo to fajn. Vyzkoušel Tatru v pořádných krpálech a byl jsem mile překvapen ,že i ten nejstrmější kopec to bralo na vytočenou trojku. Hlavní trysku jsem změnšil a to se projevilo na spotřebě i když se mě to předtím moc líbilo. Řazení jde velmi dobře a pokaždé když za to sednu po delší době si připadám jak blbec a musím se do toho opět dostat. Jen z trojky na dvojku musím dávat větší meziplyn. Ruční plyn nepoužívám vůbec, motor když se ohřeje ,drží při vykvaltování krásně .
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Tak jezdi Tatrou do práce at se vyjezdíš. 
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Astro-Tatra a Němci kupovali šasí z Tatrovky a na to dělali už sami kastle ale blok motoru z odlitkem na levý nebo pravý startér. z Já jeden blok mám.Ale jednu stranu nechal předchozí majitel zavařit,ale je to na bloku vidět.Myslím si že zrovna tyto bloky Tatra na vývoz expedovala.Jinak v tomto vlákně jsem viděl i převodovku z oběma variantama řízení.Libor napísal:No to je to co si myslím, že v Kopřivnici se žádné levostranné Ačka do zahájení výroby Béčka nedělali. Licenční v Rakousku a Německu snad jo, ale to není origo Tatra. Ale možná se pletu a někdo vytáhne nějaký dobový důkaz, že to tak není. Já se na to totiž ptal i v muzeu V Kopřivnici, protože jsem u své Tatry chtěl předělat volant na levo, ale bylo mě řečeno, že hned na první pohled bude vidět, že je Ačko (polokabrio) zprzněno Béčkovým řízením, ale ani to nemusí být stoprocentní pravda.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Mám také dva bloky motorů s nálitky na startér na obou stranách. Je to zajímavé, protože Béčko má startér na stejné straně jako Áčko a blok motoru se tedy nemusí měnit, pouze převodovka. Tu ,,univerzální,, převodovku s dírama na brzd. vyrovnávač na obou stranách jsme tu už probírali. Viděl jsem ji jednou na burze a dost o ni uvažoval, ale nakonec jsem ji nevzal. Já řízení rozhodně měnit nebudu.
U nás se stále ještě jezdí vlevo. 
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Petr-Plzeň napísal:Tak jezdi Tatrou do práce at se vyjezdíš.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní