Zadný stabilizátor
-
René
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Zadný stabilizátor
...kto vie kde by som zohnal priečny stabilizátor na zadnú nápravu!!!!!!!!!!
Používali ho ťažšie Tatry ako sanitka atď.
Používali ho ťažšie Tatry ako sanitka atď.
-
603
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
René
aha tak pozerám že som sa zase stretol s tými výkendovými alebo tiež dôchodcovskými šoférmi. No neviem či ste niekedy jazdili štýlom pretáčavého šmyku atď. ale skúste si to (čo mimochodom neskúseným nedoporučujem) a uvidíte že hmota motoru je moc veľká a naklápa celé vozidlo. A ešte niečo ja som Tatrovák už 10 rokov a nedám na Tatru dopustiť ale čo je pravda to je pravda : Tatra má moc mäkký podvozok na športovú jazdu a už pritvrdzujem aj pružiny a obúvam 16" disky. Dokonca treba zväčšiť aj prítlak na prednú nápravu a až potom sa bude Tatra podvozkovo rovnať autám ako Audi A6, A8 ...
Takže odkazujem slimákom: jazdite ten svoj štýl a "nerušte moje kruhy"...
Takže odkazujem slimákom: jazdite ten svoj štýl a "nerušte moje kruhy"...
-
603
mily rene..
ak si si nevsimol, tatra 613 je reprezentacna limuzina.. ktora drzi i nejake to svetove prvenstvo... ale podstatne je, ze je to limuzina.. to by malo nasvedcovat nieco i o style jazdy...ak chces jazdit v pretacavych smykoch, mal si si kupit nejake ine auto... to co nam tu vnucujes + tvoje kruhy... nemyslis vazne... dik za cislo ked pojdem okolo ziliny zavolam ti ci nahodou niesi na ceste, lebo ja ked vidim 613 ist bokom dopredu, tak mi nie je vsetko jedno.. a keby si nahodou bol na ceste pojdem radsej cez zvolen..
ak si si nevsimol, tatra 613 je reprezentacna limuzina.. ktora drzi i nejake to svetove prvenstvo... ale podstatne je, ze je to limuzina.. to by malo nasvedcovat nieco i o style jazdy...ak chces jazdit v pretacavych smykoch, mal si si kupit nejake ine auto... to co nam tu vnucujes + tvoje kruhy... nemyslis vazne... dik za cislo ked pojdem okolo ziliny zavolam ti ci nahodou niesi na ceste, lebo ja ked vidim 613 ist bokom dopredu, tak mi nie je vsetko jedno.. a keby si nahodou bol na ceste pojdem radsej cez zvolen..
-
René
Reakcia na 603: vidno že vieš o čom hovoríš. Ak takto pozorne čítaš aj príručky na opravu tak by som s tebou v aute nechcel sedieť. A ešte raz na ozrejmenie ja som nehovoril o krútení kakosérie tá je tuhá až až.
A Luboš: ja nehovorím že tak treba jazdiť ja len chcem povedať že z hľadiska bezpečnošti jazdy je lepšie mať podvozok kvalitnejší. A nehovor mi že si sa ešte s nikým nikdy nenaháňal a ak áno tak si kúp Škodouku a máš to aj z hľadiska spotreby lepšie

A Luboš: ja nehovorím že tak treba jazdiť ja len chcem povedať že z hľadiska bezpečnošti jazdy je lepšie mať podvozok kvalitnejší. A nehovor mi že si sa ešte s nikým nikdy nenaháňal a ak áno tak si kúp Škodouku a máš to aj z hľadiska spotreby lepšie
-
Fero
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Neviem ako ostatni, ale ja mam pocit, ze 613-ka je nedotacava ... Ci pridanie zadneho stabilizatora toto otoci v pretacavost, alebo zmeni na neutralnost presne neviem, urcite ale zmeni spravanie sa auta. A najst dobry pomer medzi prednym a zadnym stabilizatorom tiez nebude lahke. Tak isto treba potom vyriesit nejake rozpery, aby sa nekrutial kasna.
Podla mna staci dat kratke predne pruziny z T613-4 model 700 (kratsie asi o 7cm). Stoja priblizne 1700Kc/ks a je po starostiach + tie 16" disky s peu.
Ale potom parkovat cez obrubniky?
Podla mna staci dat kratke predne pruziny z T613-4 model 700 (kratsie asi o 7cm). Stoja priblizne 1700Kc/ks a je po starostiach + tie 16" disky s peu.
Ale potom parkovat cez obrubniky?
-
603
-
René
pre 603: Takže som nebol moc ďaleko od pravdy ohľadom tvojej osoby.
za 1. Tatra 613 nie je limuzína ale sedan!!!!!!
za 2. prečítaj si oficiiálne články ktoré napísali redaktori po rozhovoroch s tvorcami T613 a uvidíš že oni sami ju považovali za sedan najvyššej triedy so športovými jazdnými vlastnosťami, ja len dodávam že na tú dobu to bola pravda!!!!!!!
za 1. Tatra 613 nie je limuzína ale sedan!!!!!!
za 2. prečítaj si oficiiálne články ktoré napísali redaktori po rozhovoroch s tvorcami T613 a uvidíš že oni sami ju považovali za sedan najvyššej triedy so športovými jazdnými vlastnosťami, ja len dodávam že na tú dobu to bola pravda!!!!!!!
-
603
dakujem rene ze si ma tak dobre odhadol... dlho som cakal na tvoju krityku mojej osoby..
si asi pan boh (tymto sa asi ospravedlnujem vsetkym veriacim.. prepacte...)
limuzina sa kvalifikuje podla vnutorneho priestoru... rac si to nastudovat.. dakujem za ospravedlnenie..
a subjektivny nazor nejakych reporerov ma nezaujima, hlavne ked je z roku 1970, a dnes mame 2005, samozrejme ze ak velkopriestorova limuzina si to vali 180 po cestach tej doby, urcite na to musela mat vinikajuci podvozok a brzdy... to neznamena ze bol z monopostu.. a 613 je auto koncepcne starsie ako 25 rokov, takze nech sa paci dokazuj a porovnavaj sa s a8...
limuzina sa kvalifikuje podla vnutorneho priestoru... rac si to nastudovat.. dakujem za ospravedlnenie..
a subjektivny nazor nejakych reporerov ma nezaujima, hlavne ked je z roku 1970, a dnes mame 2005, samozrejme ze ak velkopriestorova limuzina si to vali 180 po cestach tej doby, urcite na to musela mat vinikajuci podvozok a brzdy... to neznamena ze bol z monopostu.. a 613 je auto koncepcne starsie ako 25 rokov, takze nech sa paci dokazuj a porovnavaj sa s a8...
-
René
Vidím že jediný seriózny človek je tu Tomáš.
Ale ešte pár odpovedí:
Takže Luboš: ja mám v tlmičoch viac peňazí ako je cena priemerne dobrej Tatry a keďže nechcem tie kraviny robiť tak potrebujem kvalitnejší podvozok a ne viem prečo odcudzuješ zvyšovanie bezpečnosti.
Fero: pozerám že ti pojem športové auto pripadá asi tak ako mne keď som mal 15 rokov, ale ubezpečujem ťa že výkon nieje všetko, darmo budeš mať Škodu 105 s 500 kW motorom lebo na technickej trati ťa "dám dolu" s obyčajnou 613-tkou!!!!!
Teraz seriozna odpoveď Tomášovi:
Áno čiastočne máš pravdu na šmykľavom povrchu je Tatra nedotáčavá ale na pevnom pri vysokých rýchlostiach je pretáčavá a taktiež pri ubratí plynu preto si treba dávať veľký pozor ako zákrutu prechádzaš. A čo sa týka vyladenia bol som aj s Ecorrakmi a jednoznačne základ je pritvrdiť zadok, vylepšiť aj predný stab., znížiť trochu auto čím sa zmení aj odklon kolesa a potom len špekulovať aby bol dobrý komfort aj jazdné vlastnosti
Ale ešte pár odpovedí:
Takže Luboš: ja mám v tlmičoch viac peňazí ako je cena priemerne dobrej Tatry a keďže nechcem tie kraviny robiť tak potrebujem kvalitnejší podvozok a ne viem prečo odcudzuješ zvyšovanie bezpečnosti.
Fero: pozerám že ti pojem športové auto pripadá asi tak ako mne keď som mal 15 rokov, ale ubezpečujem ťa že výkon nieje všetko, darmo budeš mať Škodu 105 s 500 kW motorom lebo na technickej trati ťa "dám dolu" s obyčajnou 613-tkou!!!!!
Teraz seriozna odpoveď Tomášovi:
Áno čiastočne máš pravdu na šmykľavom povrchu je Tatra nedotáčavá ale na pevnom pri vysokých rýchlostiach je pretáčavá a taktiež pri ubratí plynu preto si treba dávať veľký pozor ako zákrutu prechádzaš. A čo sa týka vyladenia bol som aj s Ecorrakmi a jednoznačne základ je pritvrdiť zadok, vylepšiť aj predný stab., znížiť trochu auto čím sa zmení aj odklon kolesa a potom len špekulovať aby bol dobrý komfort aj jazdné vlastnosti
-
603
-
René
No tak za 1.Pre Luboša- Ecorraci majú závodnú Tatru na ktorej podvozku už urobili všetko a dokonca ho úplne zmenili čo už nieje Tatra ak neveríš tak tam skoč ja som zo Slovenska a tú námahu som si dal lebo čo by človek neurobil pre Tatru a nové skúsenosti. Ja pôjdem radšej do zapráskanej garáže ku ním ako na nejaký zraz!!!
za 2. Pre 603- keby boli všetci ako ty (čiže ako cirkev v stredoveku
) tak by sme dnes boli na úrovni homo erectus a touningové autá by neexistovali!
za 2. Pre 603- keby boli všetci ako ty (čiže ako cirkev v stredoveku
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných