Tatra 57 "Áčko"
- Djss
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 15 Júl 2006, 18:57
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57 A r.v 1936
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Tatra 57 "Áčko
Ten tmel je stavani na pruznost.Nemalo by praskat a je vraj pruzny a nevadi mu ked sa nanesie velka vrstva.Tak dufam ze tie miesta vydrzia.
.Tak tie stlpiky nemas dobrom stave Peter?Skoda.Ale dik za ochotu!
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 30 Dec 2008, 17:41
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57a 1937
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Tatra 57 "Áčko
Hlavně se to musí spojit z původním plastem.Nejlepší by to bylo zkusit neleptat toulenem/jestli to půjde/.Ten starý plast se vyráběl jinou technologií.Já ho taky opravoval super povrch a pak při použití to popraskalo.Djss napísal:Ten tmel je stavani na pruznost.Nemalo by praskat a je vraj pruzny a nevadi mu ked sa nanesie velka vrstva.Tak dufam ze tie miesta vydrzia..Tak tie stlpiky nemas dobrom stave Peter?Skoda.Ale dik za ochotu!
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Tatra 57 "Áčko"
Někdo před časem inzeroval renovaci volantů.Volal jsem tam.Potahovali je nanovo celuloidem.Ale po oznámení ceny jsem suše jen polknul.A kámoš začal z obládáním volantu mahagonem. 
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 04 Aug 2006, 09:15
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra
- Kontaktovať užívateľa:
ano, je to rok 35. Takto tě chápu, ani já nejsem milionář.. I já jsem se snažil vyjít z těch věcí co mám. Ale někdy ta výměna vyjde levněji než repase..Djss napísal:Volant sa pokusim opravit.To by som sa uz nedoplatil keby som vsetko menil za druhe kusy...
.JaPavel dik za fotky.Ty mas iny typ volant.Asi na rok 35. model.
Říkáš to správně Petře ,ani mě se nepovedlo spojení původního materiálu s něčím novým. Ale hlavní problém je když se ten původní materiál volantu odpojí od kovového rámu. Začne to pracovat a nazdar...
Píšeš Toluen ,ale na tenhle sajrat funguje právě Aceton.Pod tímto názvem se to opět prodává.
Na tu renovaci jsem se ptal i já. Za repas volantu chtěli 5000 Kč......
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Mě taky řekli 5000 ale potom když jsem jim řekl že je to popraskané tak to zvedli na 6-8 tisíc.Stovky a pětistovky neznají. 
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Jeden tip jak utěsnit hřídel pákových tlumičů F&S .
Je možné použít těsnící kroužek z hydraulického válce ,který není problém zakoupit v každé speciální prodejně . Přesně tam pasuje bez jakýchkoliv úprav kroužek o rozměru 20-28-5,5.
Pro jistotu se tam pak dají nasadit dva kroužky za sebou stejných průměrů , tlouštka jednoho je 4 mm (20-28-4). Je to pak asi o 1 mm vyšší ,jelikož se tam oba kroužky neschovají .Ale na 100% již tlumiče nekápnou. Mám to vyzkoušené. Cena 4 kusů kroužků byla asi 180Kč.
Je možné použít těsnící kroužek z hydraulického válce ,který není problém zakoupit v každé speciální prodejně . Přesně tam pasuje bez jakýchkoliv úprav kroužek o rozměru 20-28-5,5.
Pro jistotu se tam pak dají nasadit dva kroužky za sebou stejných průměrů , tlouštka jednoho je 4 mm (20-28-4). Je to pak asi o 1 mm vyšší ,jelikož se tam oba kroužky neschovají .Ale na 100% již tlumiče nekápnou. Mám to vyzkoušené. Cena 4 kusů kroužků byla asi 180Kč.
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
To je dobrý tip.Mě tlumiče taky nějak netěsní.Asi je také přetěsním. 
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Kolega přetěsňoval tlumiče nějakým ,,O,, kroužkem.
Já, věrný zásadě že ,,Tatra je vůz nenáročný na obsluhu a údržbu,, , do nich občas (tak 1x za 5 let) doleju olej
Při tom množství oleje uniklého z ostatních agregátů mě těch pár kapek z tlumiče nerozhází
Tak jsem se po dlouhé době dostal do garáže (fuj tam byla zima). Podařilo se mi dokonce i nalézt ten ,,A,, sloupek co mi zbyl z kombíka. Vzhledem k tomu že kombík má podstatně hranatější kastli je i ten ,,A,, sloupek poněkud odlišnější než u ,,kulaté,, limusínky.
Já, věrný zásadě že ,,Tatra je vůz nenáročný na obsluhu a údržbu,, , do nich občas (tak 1x za 5 let) doleju olej
Tak jsem se po dlouhé době dostal do garáže (fuj tam byla zima). Podařilo se mi dokonce i nalézt ten ,,A,, sloupek co mi zbyl z kombíka. Vzhledem k tomu že kombík má podstatně hranatější kastli je i ten ,,A,, sloupek poněkud odlišnější než u ,,kulaté,, limusínky.
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Již dávno jsem se rozloučil s krásným to pocitem, že právě na mojí Tatře nebude vidět ani kapka oleje a nikdy pod motorem nevznikne žádná loužička. Takže v případě lehčího úniku oleje z tlumičů by mě to již nemělo rozhodit, ale pokud nějaké i menší množství unikne, tlumiče nejdou dobře.
- Veterantatra
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 16 Aug 2008, 23:10
- Tatry, ktoré vlastním: T12 čtyřdveřová limusina
T57 čistá - falešný kabriolet - Kontaktovať užívateľa:
Léta jsem jezdil s téměř prázdnými tlumiči, protože jsem je podceňoval a myslel si, že na jízdu na dnešních silnicích nemají tuze vliv. Pak jsem je dal přetěsnit a musím přiznat, že je to rozdíl. Například na kočičích hlavách je to nyní mnohem lepší. Přetěsnit jsem si to nechal u pana Bučka v Kopřivnici.
Jinak mě to taky už táhlo garáže, ale zmrzlými prsty něco dělat, není ta správná radost - fakt už chci jaro! VK
Jinak mě to taky už táhlo garáže, ale zmrzlými prsty něco dělat, není ta správná radost - fakt už chci jaro! VK
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Je pravda že na nerovné silnici při zatáčení ten předek občas trochu uskakuje. Také jsem už u pár tlumičů (díky tomu že šly nasucho) zadřel ten pístek vevnitř. A v neposlední řadě se ten tlumičový olej už dost blbě schání. U benzínky jsem ho už dlouho neviděl.
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Když jsem dával dohromady ty své dva kousky tlumičů, trochu více jsem si s nima hrál abych pochopil o co zde kráčí. Je to velmi jednoduchý systém. Důležité je použít opravdu tlumičový olej a aby to pokud možno těsnilo. Při menším úbytku kapaliny tlumič nepracuje v celém svém rozsahu a jsou tam hlavně díky vzduchu mezery. U několika tlumičů jsem viděl jako náplň motorový olej, což je nesmyl . Také je dobré pokud možno oba seřídit stejně ,přepouštěcím ventilkem s regulací. Na většině spojů je použito měděné vyžíhané těsnení. Jen v plnící zátce a zátce regulace je fíbrové.
- Veterantatra
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 16 Aug 2008, 23:10
- Tatry, ktoré vlastním: T12 čtyřdveřová limusina
T57 čistá - falešný kabriolet - Kontaktovať užívateľa:
Pokud jde o to shánění, tak jsem objevil dobrý E-shop na www.oleje.cz
Musíte sice pro to jet do Brna nebo si to nechat poslat, ale ceny nalévaných olejů jsou dost dobrý. M8AD např. za 58,-Kč. Mají tam i tlumičový olej, Karle.
Viz: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=250
Zdraví VK
Musíte sice pro to jet do Brna nebo si to nechat poslat, ale ceny nalévaných olejů jsou dost dobrý. M8AD např. za 58,-Kč. Mají tam i tlumičový olej, Karle.
Viz: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=250
Zdraví VK
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Doporučuji. Už pár výměn minerálu do 613 bylo od nich a taky dobrých 70 litrů M2Tčka do smraďochů. Prý je ten (nejlevnější) původem ze Slovnaftu, mají ale i dražší značky.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Asi jejich služeb brzo využiju, neboť moje zásoby se povážlivě tenčí. 
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Nyní se ten tlumičový olej má již údajně prodávat jen v tomto balení Mogul. Vlastnosti stejné jako olej Paramo.
-
Petr-Plzeň
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Při rozebírání své Tatry před léty jsem měl pod zadníma poloosama zajímavý svařenec z jeklů a pryže přišroubovaný ke karoserii.Takový doraz poloosy.Guma byla ze spodu osy.Když se přizvedla karoserie do určité míry,poloosa se opřela o gumu a tím se zvedalo dál i kolo.Nikde jinde jsem to neviděl.Tak jsem to dal do šrotu.
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
To nebylo moudré.
Já schovávám každý kus rezatého železa.
Je ale pravda že na většině vozů už ty dorazy nejsou.
Já schovávám každý kus rezatého železa.
Je ale pravda že na většině vozů už ty dorazy nejsou.
- Laco
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Mar 2006, 11:27
- Tatry, ktoré vlastním: TATRA 57B r.1946, Plast.model T603-r.1962,
v minulosti T54 , T75 ,T603-1 - Bydlisko: TRNAVA
- Kontaktovať užívateľa:
Ja takovej doraz mám na B . Ešte som ho nevyhodil , ale mal som to v umysle.
Ked niekto chce tak to nakreslím.
Ked niekto chce tak to nakreslím.
- JáPavel
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Koukám Karle ,že máš nasazené zřejmě zánovní manžety od firmy Šilhán. I já jsme to vyzkoušel , ale i když říkají ,že je to určené na T 57, to uchycení na diferenciál není štastné jelikož manžeta má tvar oválu. Navíc pokud to skřípneš hodně nějakou sponou kolem hran diferenciálu, to čemu oni říkají guma se začne spíš trhat nebo praskat. Hroznej materiál....
Asi po půl roce jsem to musel sundat a uchycení k dif. pomocí oka z mosazi předělat. Velkou životnost tomu nedávám a při prvních problémech to říznu a našiji krásně kapající kůži. I když té PP 44 by to mohlo chvylku trvat. Tady v Plzni jezdí jedno polokabrio a ten starší pán má rovněž nové gumové manžety ,ale ty staré kožené má jen stažené na poloosách a připraveny pro dobu nouze..
Žádné dorazy jsem již na svém áčku neměl, ale nad oběma poloosama jsem měl z kabiny spušťěné dvě tyčky. Také nad každou poloosou na kabině jsem měl větší gumový doraz.
Žádné dorazy jsem již na svém áčku neměl, ale nad oběma poloosama jsem měl z kabiny spušťěné dvě tyčky. Také nad každou poloosou na kabině jsem měl větší gumový doraz.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných