Alternátor
-
Jirka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No jestli se dají vnitřnosti přehodit to nevím. Co se však může na alternátoru pokazit? Diody, regulátor možná kartáče, nebo někde povolil letovaný spoj? O tom ale možná spíš nějaký praktik. Pokud mi je známo z mojí zkušenosti, tak nejčastěji bývá závada v regulátoru a v proražené diodě (to jsou ovšem zkušenosti z jiných vozů a ne z Tatry).
- Stevo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
- Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
- Kontaktovať užívateľa:
Je to presne ako vravi Lubos, ten lavy alternator je "chromkovy", ma vacsiu remenicu a iny vetrak. Ten pravy je typicky trojkovy ktory bol nahradeny novsim typom uz pri poslednych trojkach s integrovanym regulatorom ako mali stvorky. Ci su ale rotory vymenitelne medzi lavym a pravim altikom neviem, ale ten kto ma doma obidva to moze velmi jednoducho vyskusat, ze..
)
Ak altik prestane dobijat, tak to je bud kvoli nefunkcnemu diodovemu mostiku, alebo je zniceny komutator, ze uz uhliky nemaju spravny kontakt.
Ak altik prestane dobijat, tak to je bud kvoli nefunkcnemu diodovemu mostiku, alebo je zniceny komutator, ze uz uhliky nemaju spravny kontakt.
-
D.A.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Že se připasovávají blatníky, na to už jsem si zvyknul. Ale že i altíky.....
Potřeboval jsem do trojky doplnit altík (prostě tam nebyl
), tak jsem jeden trojkový zvolil, v autě vyštrachal všechen "spojovací materiál" a dal se do toho - ale ouha! Ten zk... zas... dlouhý šroub s "T" na hlavičce, který se šroubuje do závitu v krytu ventilátoru prostě nestačil. Chyběl mu tak 1 milimetr, aby se vůbec chytil závitu. Jediné rozumné řešení (zbroušení obalu altíku jsem zavrhnul) bylo zakoupit kvalitní značkový šroub o 5mm delší, bohužel bez okřídleného písmenka. Takže teď jsem úplně v pr... Altík sice altí, ale znalci na první pohled poznají, že tam něco dobově neštimuje... A budou mi říkat lourájdr... 
Potřeboval jsem do trojky doplnit altík (prostě tam nebyl
-
Honzík
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných