Výfuky T613 - 2 otázečky
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Výfuky T613 - 2 otázečky
1) Před časem tu ze strany Radka padlo na Zizovu adresu, jestli si při zvažovaném použití dvou "konfekčních" tlumičů výfuku místo originálu na T613 uvědomuje přibližně dvojnásobné teploty plynů oproti "konfekci". Dovedl by někdo tyto teploty uvést exaktně (s tolerancí +/- 10 stupňů)?
Mám na mysli dosažitelné maximum:
- na začátku libovolného svodu
- na jeho konci
- povrch pláště tlumiče - zadní šev
- a jako bonus teplota vycházejících plynů v koncovkách
2) Netušil jsem, že u Porsche 911 (vzducháč) se k topení používalo odpadního tepla z výfuků, špechry jen jako bonus. Co je na tom pravdy, popřípadě jak to bylo řešeno a jak to v praxi funguje? Nevíte někdo?
Mám na mysli dosažitelné maximum:
- na začátku libovolného svodu
- na jeho konci
- povrch pláště tlumiče - zadní šev
- a jako bonus teplota vycházejících plynů v koncovkách
2) Netušil jsem, že u Porsche 911 (vzducháč) se k topení používalo odpadního tepla z výfuků, špechry jen jako bonus. Co je na tom pravdy, popřípadě jak to bylo řešeno a jak to v praxi funguje? Nevíte někdo?
- MarekK
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
- Kontaktovať užívateľa:
1. exaaktne si skús rukou chytit koncovku výfuku na 613ke a to isté na na felde alebo inej konfekcii... uvidíš rozdiel , zmerat teplotu na koncovke nieje problém....
2. je tot ak. istý prispievatel, bývalí majitel jednej chromky má porsche... a má aj http://www....
2. je tot ak. istý prispievatel, bývalí majitel jednej chromky má porsche... a má aj http://www....
-
Michal B.
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 11 Dec 2006, 13:21
- Kontaktovať užívateľa:
Vytápění interiéru teplým vzduchem ohřátým od výfukového potrubí není nic nového. Topení na tomto principu měla např. T87, možná i T77. Zkušenosti s T87 byly takové, že účinnost vytápění nebyla příliš velká, do interiéru se často dostávaly nelibé pachy pálícího se oleje a opláštění kolem výfuku navíc trpělo korozí, takže málokterá T87 má toto topení dochované ve funkčním stavu. Problém se často řešil dodatečnou instalací bufíka z T603. Věřím ale, že Porsche s dalším 50-ti letým vývojem (vzducháče končily v r. 1997) se dostal dál a neduhy
jistě odstranil použitím nerezových plechů a dosažením těsnosti motoru proti unikání oleje.
jistě odstranil použitím nerezových plechů a dosažením těsnosti motoru proti unikání oleje.
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ano, Luboši, rád bych ten scan od P911 viděl, prosím.
Marku, to bylo veeelmi exaktní. Podle tvé rady budu mít jednu ruku spálenou trochu, druhou na topinku, ale jestli se to dá např. opravit technologií, která snese max. 500 stupňů Celsiových, pořád nevím. Ach jo. Když se ptám na hodnoty, zajímají mě hodnoty a ne, že basák hraje dolů. Jediné číslo, které jsem zatím někde zaslechl (Martin v muzeu - ???), bylo 800 stupňů ve svodech u turba T613...
Marku, to bylo veeelmi exaktní. Podle tvé rady budu mít jednu ruku spálenou trochu, druhou na topinku, ale jestli se to dá např. opravit technologií, která snese max. 500 stupňů Celsiových, pořád nevím. Ach jo. Když se ptám na hodnoty, zajímají mě hodnoty a ne, že basák hraje dolů. Jediné číslo, které jsem zatím někde zaslechl (Martin v muzeu - ???), bylo 800 stupňů ve svodech u turba T613...
- Roman Maďar
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
- Kontaktovať užívateľa:
Teplota na zvodoch by nemala presiahnuť400-450 stupňov, to už sa blíži deštrukčnej teplote AL zliatiny, ale presnejšie to bude vedieť PyroD.A. napísal:Ano, Luboši, rád bych ten scan od P911 viděl, prosím.
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Výfuky T613 - 2 otázečky
[quote="D.A."]
2) Netušil jsem, že u Porsche 911 (vzducháč) se k topení používalo odpadního tepla z výfuků, špechry jen jako bonus. Co je na tom pravdy, popřípadě jak to bylo řešeno a jak to v praxi funguje? Nevíte někdo?[/quote]
ja som myslel, že P-911 má kúrenie od teplého oleja...
2) Netušil jsem, že u Porsche 911 (vzducháč) se k topení používalo odpadního tepla z výfuků, špechry jen jako bonus. Co je na tom pravdy, popřípadě jak to bylo řešeno a jak to v praxi funguje? Nevíte někdo?[/quote]
ja som myslel, že P-911 má kúrenie od teplého oleja...
- Luboš
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
- Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4 - Bydlisko: ČR
- Kontaktovať užívateľa:
Číslo 47 je samotný výměník pro topení, tady je úplně zobrazen jen levý. Nahoře to nasává a z toho kolena jde pak teplý vzduch.
28 a 25 je primární a sekundární tlumič. Kolem oleje to snad nikde neproudí, z pravého výměníku je ten vzduch přiváděn do společného vyústění takovou rourou přes ventilátor.
28 a 25 je primární a sekundární tlumič. Kolem oleje to snad nikde neproudí, z pravého výměníku je ten vzduch přiváděn do společného vyústění takovou rourou přes ventilátor.
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný