TOTO uz zhanam cca pol roka nema to niekto ?
-
smejo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
D.A.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
Miroslav Mitrík
- Diskutujúci
- Dátum registrácie: 10 Okt 2005, 13:25
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Zdravím Páni,
Mal by som riešenie na Váš problém. Ako pozerám, tie medzikusy do sťahovania okien je problém zohnať a bude to len horšie. S bratom sme našli riešenie. Podarilo sa nám zohnať jeden motorček s prevodom, ale bez toho medzikusu. Vyriešili sme to tak, že zo starej klučky sme odbrúsili ten valček s drážkami. Do toho prevodu sekol presne akurát je naň potrebné bodnúť zváračkou malú guľku, aby sa v prevode neotáčal.
Funguje to v pohode
a vôbec s tým niesú žiadne problémy. A Vy máte po probléme 
Mal by som riešenie na Váš problém. Ako pozerám, tie medzikusy do sťahovania okien je problém zohnať a bude to len horšie. S bratom sme našli riešenie. Podarilo sa nám zohnať jeden motorček s prevodom, ale bez toho medzikusu. Vyriešili sme to tak, že zo starej klučky sme odbrúsili ten valček s drážkami. Do toho prevodu sekol presne akurát je naň potrebné bodnúť zváračkou malú guľku, aby sa v prevode neotáčal.
Funguje to v pohode
-
Chapman
- radek
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
- Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH - Kontaktovať užívateľa:
"Odbrousený valček" je sice řešení, ale nijak optimální, tento plastový mezikus totiž zároveň funguje jako pružný člen, v případě potřeby se deformující (neboli jistá varianta bezpečnostní pojistky a zároveň zařízení pro plynulý "rozběh" mechanismu). Pokud bude vše kov-na-kov, bude jednak celý stahovací mechanismus namáhán rázy, které ta plastová vložka pohlcovala svou plastickou "deformací", jednak při limitních stavech (okno zcela nahoře v rámu či okno zcela dole ve dveřích) nedojde v případě poruchy spínače (spečené kontakty=trvalý chod, či mechanické zablokování kolébky spínače ve stisknutém stavu) k relativně bezpečnému odstavení pohonu "sešrotováním" plastové vložky, ale v krajním případě při shodě pár "náhod" (hodně tlusté dráty, pojistka s vyšší hodnotou než předepsanou a dostatek energie v akumulátorech) k trvalému mechanickému poškození převodu či motorku.........Ta věc není z plastu náhodou, ale zcela cíleně.....
-
etienne
- Správca diskusného systému
- Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 18:51
- Kontaktovať užívateľa:
Radek: Uplne s Tebou suhlasim - nie je nad original ale otazka je stale ze KDE ho zohnat. Viem ze ak to bude odfrezovane z klucky, alebo vyrobene z duralu, je to riesenie ktore moze motorcek poskodit, ale nestaci to na auto ktore vyjde von cca. 5x za sezonu ?
Rad by som mal tie kolecka original ale 6 mesiacov zhanania a stale nic
Rad by som mal tie kolecka original ale 6 mesiacov zhanania a stale nic
- radek
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
- Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH - Kontaktovať užívateľa:
No, tyhle vložky používá drtivá většina výrobců univerzálních stahování oken, ponejvíce italské produkce. Dovozci těchto sad jsou určitě i v SR, tak to zkus tímhle směrem. Pokud neuspěješ, existují soukromé firmy, které jsou schopny v relativně malých počtech realizovat zakázkovou výrobu takovýchto dílů litím z plastů. V tomto případě by byla asi největším finančním nákladem výroba formy (bude to pravděpodobně externí zakázka pro někoho s CNC řízenými obráběcími stroji), ale pak už by to byla sranda. Otázkou je, zda by jsi byl ochoten toto financovat. No a třetí možností jsou firmy, které se přímo modelařinou forem zabývají, takovéhle firmy mají výhodu v tom, že modely forem vyrábí z různých plastických materiálů, ne hned přímo drahým obráběním z kovů, takže osobně si myslím, že pokud máš jeden kus vložky v dobrém stavu, dala by se podle něj udělat plastická (silikonová) forma, takováhle forma má "životnost" cca 500 v ní vyrobených kusů. Najít pak v dodavatelském systému směsí pro tyto formy plast požadovaných vlastností nebude problém. A opravdu to funguje, já mám tímto systémem vyrobené klínky mezi rozvodová kola, vybrali jsme nějaký rozemletým kovem "plněný" plastový polymer, co se po ztuhnutí v silikonové formě ještě šoupnul na 20 min do trouby s 200 st.C.....a bylo. Jo a sídlí cca 3 km od mého bydliště.....
-
Ambiciózní tajemníček
Etienne, to musíš posílat tu prkotinu přes půl Evropy? Když umí Roman Maďar odlít světla, proč by nemohl odlít tuhle věc? Ty fotky, co jsou na začátku tohoto vlákna jsou tedy mimořádně nekvalitní a poznat z nich není skoro nic, ale taky se mi zdá, že to je "z Favorita" - tj. mimo jiné taky ze čtverky. Čím je to jiné ve speciáálovi? Není to jen zase speciáální speciáálománie? Ještě nikde tu nezaznělo, čím se toliší. Vnitřní "tisícihran" musí být týž. S vnějším průměrem vzhledem k vnitřnímu a tloušťce stěny moc kam utéct není a ty dva unašeče z vnější strany taky vypadají podobně. Ale možná se pletu, na té fotce je fakt houby vidět. Na té fotce to totiž vidí přesně jen ten, kdo to fotil - jeho mozek tam detaily vidí, protože je zná.
A jen tak na okraj k tomu, co vyráběl Tomek - sice tu zaznělo, že hlavní rozdíl je v tom, že Tomek to dělal na čterku a toto je na speciála, ale já vidím rozdíl někde jinde - Tomek nechával odlévat šneková kola do převodovek, tohle je ale mezikus mezi převodovku a tisícihran "na kličku". Nebo se pletu?
A jen tak na okraj k tomu, co vyráběl Tomek - sice tu zaznělo, že hlavní rozdíl je v tom, že Tomek to dělal na čterku a toto je na speciála, ale já vidím rozdíl někde jinde - Tomek nechával odlévat šneková kola do převodovek, tohle je ale mezikus mezi převodovku a tisícihran "na kličku". Nebo se pletu?
-
D.A.
>MM: A co "polospeciálomáááánie"???
>Etienne: Kontakt jsem bohužel zatím nekontaktoval (rozdělily nás Dušičky cca o 1 hodinu), ale myslím na to. Dneškem odcházím z webu, pošli mi svého maila na gt613-et-seznam.cz
>Marek: Byl jsi v Olomouci v Elitu? Celkem mě překvapili, když nabízeli na 50letou Simcu gumové díly. Sice za husté ceny, ale byly k mání.
>Etienne: Kontakt jsem bohužel zatím nekontaktoval (rozdělily nás Dušičky cca o 1 hodinu), ale myslím na to. Dneškem odcházím z webu, pošli mi svého maila na gt613-et-seznam.cz
>Marek: Byl jsi v Olomouci v Elitu? Celkem mě překvapili, když nabízeli na 50letou Simcu gumové díly. Sice za husté ceny, ale byly k mání.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných