Príspevok
od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 10 Aug 2005, 08:21
No, Palo, uměl bys nějak moje tvrzení zpochybnit?
Ale měli bychom se dostat zpět k těm vozům, z nichž v každém musel povinně najezdit alespoň 1000km nebohý soudruh generální tajemník Gustáv Husák. (wow, to je funkce, kam se na něj hrabu já, ubohý klubový tajemníček, ach, to byly časy, pojďme zavzpomínat se slzou v oku, co říkáte, soudruzi?)
Mám totiž strach, že brzo zase přijde nějaký soudruh a začne mi nadávat, že jsem zničil tak vysoce vzrušující vlákno. No já, kdo jiný, ti ostatní, co se se mnou přeli o blbostech za nic nemůžou, ti jen bránili čest značky, jejíž logo nosí hrdě vytetované na levé půlce zadku (to aby bylo blíž k srdci).
Takže soudruzi:
do posledního vyrobeného Speciálu, který prošel v noci ze dne 18. na 19. 7. 1991 testem výstupní kontroly na těsnost za pomocí kočky (když do rána neutekla, auto bylo považováno za dostatečně děr prosté a šlo na prodej) usedl dne 24.7.1991 soudruh Gustáv Husák, aby vykonal zajetí auta (prvních 1000km) a mohlo být vydáno prohlášení, že i "v tomto Speciálu jezdil Husák" a dne 14.8.1991 byla vystavena faktura číslo 374 102 na odběratele "Komerční banka Praha". Jednalo se o T613-S s výrobním číslem 10990 a číslem motoru 10501 stříbrné (!) barvy. Když se s. Husák dozvěděl, že jím zajetý vůz byl dodán prohnilému kapitalistickému subjektu, prohlásil, že již žádný vůz pro onen prodejný kombinát zajíždět nebude. Tak se stalo, že tento Speciál se stal posledním vyrobeným Speciálem. Vedení kombinátu usoudilo, že nemá nadále smysl vyrábět vozy s označením "Speciál", když nebude možné zaručit, že s nimi jezdil s. Husák. Rozhodlo se tedy opustit lahodné a v rámci států Visegrádské skupiny exkluzivitu evokující pojmenování "Speciál" a napříště prodávat vozy, u nichž nebyla při výrobě dodržena rozměrová tolerance (+/- 20cm) u rozměru "celková délka" pod lakonickým kapitalistickým označením "long".