Nastavenie okenného mechanizmu.

Technické problémy s našimi tatrovkami

Napísať odpoveď [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Užívateľov profilový obrázok
Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Nastavenie okenného mechanizmu.

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 03 Apr 2005, 22:56

Má prosím niekto z vás skúsenosti s nastavovaním okenného mechanizmu na T613/3? Na oboch mojich Tatrách mám problém so zatvéraním okien, najmä u vodiča. Pár cm od hornej pozície sa mi sklo zprieči smerom dopredu a nejde zavrieť. Musím ho spustiť nižšie , napraviť rukou atd. pri jazde je to dosť nešikovné.Môžete mi poradiť v čom je chyba?Luboš, potrebujem radu a nie zvadu :lol:

Thomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 08 Dec 2004, 23:07
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Thomas » 03 Apr 2005, 23:05

V jakém stavu máš vodící sametky v rámech ?

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 04 Apr 2005, 00:52

Zamatky sú v pohode, vymenené.

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 04 Apr 2005, 07:38

Základem, tedy fází jedna je vhodným výběrem komponent získat sklo stejného zakřivení jako okenní rám - někdy je to s ohledem na kvalitu výroby obou komponent poměrně složitý úkol. Fází dvě je ustavení okenního rámu na všech jeho pohyblivých bodech (naklopení z a do dveřního otvoru, posun v obou osách, roztažení či zůžení stojin) ve dveřích tak, aby v něm šlo okenní sklo nepřipojené ke stahovacímu mechanismu (mechanismus z důvodu lepší manipulace je vhodné prozatím demontovat) zcela volně posouvat nahoru a dolů, přičemž jej rám nesmí nikde svírat či být naopak moc "rozevřený" a tím způsobovat vůli při vedení skla, což pak působí jeho příčení. Fází tři je po tomto ustavení rámu kontrola, zda je rám vhodně ustaven také vzhledem k dveřnímu otvoru v karoserii - toto působí zpravidla největší problém, protože primárně se buď povede slícovat okenní rám s otvorem v karoserii (do auta pak za jízdy nefouká, neteče a i při rychlostech nad 100 km/h se dá se spolujezdcem běžně dohovořit) nebo slícovat rám se pouze se sklem. Každopádně je třeba nalézt vhodný kompromis, někdy pomůže přestavení dveří na jejich závěsech, přestavení zámku či výměna těsnících profilů za neotlačené. Fází čtyři je upevnění stahovacího mechanismu do dveří a jeho vhodným vypodložením v místech uchycení ke skeletu dveří a dále v místě uchycení k liště skla zajištění souhlasné dráhy jeho chodu s prohnutím rámu a skla. Pak je vyhráno. Ještě podotknu, že už několikrát jsem se setkal s okenními rámy, které byly v horní polovině prohnuté více, než sklo či stahovací mechanismus a právě proto docházelo k příčení méně zahnutého skla ve více zahnutém rámu.V tomto případě pomáhá demontáž rámu ze dveří a jeho opatrné rovnání na rovné tvrdé podložce, během rovnání je vhodné používat i příslušné sklo k docílení lehkého chodu souhlasného prohnutí obou komponent a až následně je vmontovat do dveří. Jemné odchylky od vhodného prohnutí v horní části rámu lze v případě fyzické zdatnosti daného jedince provést i na rámu pevně uchyceném ve dveřích (pochopitelně se sklem staženým do dolní polohy!) - vyzkoušeno.

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 04 Apr 2005, 10:01

Radek. Ďakujem, za vyčerpávajúcu inštruktáž.Asi takto si predstavujem priateľskú radu.Urobím všetko ako si napísal,a oznámim ti výsledok.Len som dúfal, že to potrebuje nejakú" tatrovácku" fintu. :lol:

ing. Petislav
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa ing. Petislav » 09 Apr 2005, 19:44

testtest 8)

Sedo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 02 Júl 2004, 16:11
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Sedo » 09 Apr 2005, 21:22

Ten Ing. to je nick, alebo ?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných