Čtvrtá (?) vyrobená T613
-
K V Miloš
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Čtvrtá (?) vyrobená T613
Dekuji za pozvani. Kazdopadne si to nevykladej spatne, me prijde hezke, ze se snazis zachranit takovy unikat.Pravda je ta, ze uz to nekdo pred Tebou predelal ze znamych duvodu /totalni havarie/, cimz vsak fakticky to Kupé zachranil, ale pouzil na to nadmerne velke mnozstvi jiz seriovych dilů a s tim co jsem napsal Ti bohuzel nezbyva nez souhlasit- vsak sam vis, ze strecha nemela sikminu atd. atd. atd.
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
áno, dvere sú nadstavované z kratších výliskov, pri pohľade dovnútra sa dajú vidieť zvary, kde sú plechy spojené,
ten "niekto", kto to predo mnou opravoval, bol Kombinát Tatra a.s., ja už iba nechávam opraviť auto v tom stave, ako bolo znovupostavené v roku 1978 na tie "neexistujúce" papiere - to sú ale myslím známe veci, nič nové..
aj mne je ľúto, že predná časť auta a prístrojová doska sa nezachovali vo svojej prvej podobe, čo by bolo určite zaujímavejšie, s tým už ale nespravím nič
každopádne - výrobca toto auto za originál pokladá - a to považujem za rozhodujúce aj ja
ten "niekto", kto to predo mnou opravoval, bol Kombinát Tatra a.s., ja už iba nechávam opraviť auto v tom stave, ako bolo znovupostavené v roku 1978 na tie "neexistujúce" papiere - to sú ale myslím známe veci, nič nové..
aj mne je ľúto, že predná časť auta a prístrojová doska sa nezachovali vo svojej prvej podobe, čo by bolo určite zaujímavejšie, s tým už ale nespravím nič
každopádne - výrobca toto auto za originál pokladá - a to považujem za rozhodujúce aj ja
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tak, a teď mi řekněte, proč je v TP rozdíl mezi výrobcem podvozku a kastle. Vyznívá to, jako by v Kopru udělali podlahovou plošinu, v Itálii na to dokarosovali boudu a převezli to zpět k finiši...
-
Neregistrovaný
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ano, s tim plne souhlasim a de facto ani od zacatku nic jineho nerikam.Precizne zrenovovana replika Vignale.ondrej napísal:áno, dvere sú nadstavované z kratších výliskov, pri pohľade dovnútra sa dajú vidieť zvary, kde sú plechy spojené,
ten "niekto", kto to predo mnou opravoval, bol Kombinát Tatra a.s., ja už iba nechávam opraviť auto v tom stave, ako bolo znovupostavené v roku 1978 ....
-
K V Miloš
A propos, mel jsem v ruce minuly tyden papiry ze 4-teho prototypu a tam jako vyrobce figuruje pouze TATRA. Celou predni stranu TP je problem ukazat Ondreji?
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Mirku - ale veď to tak presne aj bolo.. myslel som, že je to všeobecne známe!D.A. napísal:Tak, a teď mi řekněte, proč je v TP rozdíl mezi výrobcem podvozku a kastle. Vyznívá to, jako by v Kopru udělali podlahovou plošinu, v Itálii na to dokarosovali boudu a převezli to zpět k finiši...
v Tatre postavili 3 podlahové plošiny na kolesách a aj s agregátmi a u Vignaleho ich "obalili" karosériami a dorobili interiér..
Miloš - celý TP tu zverejňovať nebudem - nerád by som, aby sa napr. objavil v nejakej knižke, ako nedávno niektoré moje fotografie v knihe pána Š-H o T-603.. Ako som ti už navrhol, rád ukážem pri osobnom stretnutí. Inak už tam nie je nič výnimočné, najzaujímavejšie sú tie prvé riadky..
-
Neregistrovaný
To můžu potvrdit.K V Miloš napísal:A propos, mel jsem v ruce minuly tyden papiry ze 4-teho prototypu a tam jako vyrobce figuruje pouze TATRA. Celou predni stranu TP je problem ukazat Ondreji?
-
vasa26..
Vasa26 mám blokovanou I.P.Hosť napísal:To můžu potvrdit.K V Miloš napísal:A propos, mel jsem v ruce minuly tyden papiry ze 4-teho prototypu a tam jako vyrobce figuruje pouze TATRA. Celou predni stranu TP je problem ukazat Ondreji?
-
K V Miloš
Ondrej: Tak to samozrejme chapu a respektuji. Cizi fotky v knizce tvrde odsuzuji.
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
- Bydlisko: CZ [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Och, to tedy byla akce kulový blesk. Fotku funkčního podvozku z areálu Tatry jsem si s Vignalem nespojoval. Vážně se to vyplatilo takhle komplikovaně převážet sem a tam v několika kusech? Já bych poslal maximálně jedno pojízdné monstrum...
Jak tedy vypadal ten "nekompletní" poslední kus z Itálie? Byla to jenom skořápka? Nebo jej postavili na z Kopru dodanou neosazenou podlahovou plošinu bez kol a agregátů
Jak tedy vypadal ten "nekompletní" poslední kus z Itálie? Byla to jenom skořápka? Nebo jej postavili na z Kopru dodanou neosazenou podlahovou plošinu bez kol a agregátů
-
K V Miloš
Ondrej: A na kupé ti zbyl jaky podvozek? Prototypovy, nebo uz mas seriovy?
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
štvrtý prototyp mal trocha inú históriu, ako prvé tri - do podoby kompletného auta bol postavený vlastne až v Kopřivnici, možno preto fa Vignale v TP vôbec nefiguruje... je to vlastne prvá T-613 zmontované už v Tatre..
inak považujem za veľmi pravdepodobné, že mnohé diely z môjho auta boli namontované práve sem.
A ešte jeden obrázok pre Miloša a Vaška - aby bolo aj vám jasné, že prvý long mal aj vzadu poťahy také, ako som vám písal a aby to mohol Miloš poriadne zrenovovať - neviem už, v akom vlákne to bolo, inak by som to dal tam..
inak považujem za veľmi pravdepodobné, že mnohé diely z môjho auta boli namontované práve sem.
A ešte jeden obrázok pre Miloša a Vaška - aby bolo aj vám jasné, že prvý long mal aj vzadu poťahy také, ako som vám písal a aby to mohol Miloš poriadne zrenovovať - neviem už, v akom vlákne to bolo, inak by som to dal tam..
-
K V Miloš
Dekuji, Ondreji za foto. Jinak s tim 4- tym prototypem mas pravdu. Motor a palubka je z kupe.
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
práve s týmito diel i si nie som istý, motor 613 z kupé bol totiž preložený do Luxa, a palubka... kedysi som si to myslel aj ja, ale sú tu určité rozdiely..
inak myslím si, že je tam toho z kupé viac - napr. aj zadný nárazník atď atď..
inak myslím si, že je tam toho z kupé viac - napr. aj zadný nárazník atď atď..
-
K V Miloš
Ano, i zadni naraznik. Jaky podvozek mas na kupe? seriovy, nebo prototyp? Ja myslim, ze seriovy.
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
Mohl bych poprosit o foto (případně výkres, ale ten nepředpokládám) neventilovaných brzdových kotoučů T613?
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
- vozy Vignale mali brzdový systém prevzatý z T-603
- čo myslíš pod pojmom "podvozok"? podlahovú plošinu? v zadnej časti je pôvodná, v prednej menená (má už prelisy pre druhý bufík)..
- čo myslíš pod pojmom "podvozok"? podlahovú plošinu? v zadnej časti je pôvodná, v prednej menená (má už prelisy pre druhý bufík)..
- D.A.
- Pravidelný diskutujúci
Aha, tak ty kotouče znám. Takže nic mezi "603" a "girlingy" nebylo?
-
K V Miloš
Ano, to jsem myslel, dekuji za odpoved. Kdyz je vzadu puvodni, jak mas resen ulozeni zadnich tlumicu? Brzdy potvrzuji, fotku mam, nemam ale povoleni ji zverejnit, bohuzel.
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
ja našťastie také povolenie nepotrebujem - prikladám obrázok predných aj zadných bŕzd, u zadnej v krúžku vidieť plný kotúč..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných