Neotvoritelne dvere

Technické problémy s našimi tatrovkami

Užívateľov profilový obrázok
ziza
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 12 Máj 2007, 10:56
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ziza » 04 Sep 2007, 16:42

Roman Maďar napísal:
ziza. napísal::shock: :roll:

Romane, co nám tím vlastně chtěl autor říci? No, byla už skoro půlnoc a po náročném dnu se myšlenky špatně uspořádávají, že? Kdybys tak raději světu a podprůměrným kutilům prozradil jak to děláš ty, že ti de- a hlavně montáž okna nezabere vela času? :wink:
čomu kionkrétne si neporozumel?
Všem větám tvého příspěvku jsem konkretně rozuměl, vystudoval jsem na slovensku. Avšak i po několikanásobném opětovném přečtení i teď v něm nenacházím nic konkretního, co by jakkoliv řešilo prolém tématu "Neotvoritelné dvere", resp. jak vyměnit kliku bez demontáže rámu. Neumím snad dost dobře číst mezi tvými řádky? Neco mi je skryto, něco mi uniká? Nebo mám snad u neotvoritelných dverí čekat až Tatra obnoví servisní střediska? CO jsi teda chtěl sdělit? TO jsem nepochopil.
Ostatně ... v jednom nejmenovaném servisu poblíž Brna se nad těmi NH na ustavení rámu jen útrpně pousmáli. :wink:

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 04 Sep 2007, 16:58

To Ziza, ak si si nevšimol tak môj príspevok bezprostredne následoval po Šeďovom, reagoval som naň. Ani vo sne by mi nenapadlo spochybňovať tvoje vzdelanie, či intelekt. Proste mi nebolo jasné, čo ti nie je jasné, tak som sa opýtal. Myslím, že sa to tak robí.Netreba v tom hľadať žiadnu ironiu, či sarkazmus. Pokúsil som sa jednoducho načrtnúť, prečo podľa mňa, niektoré veci boli riešené konštrukčne takto. Moja skúsenosť je taká, že ak sú čapy kľučky riadne namazané, ak je zámok čistý a namazaný , ak dvere priliehajú do zámku správne atd. je len velmi malá pravdepodobnosť že dôjde k zaseknutiu, či poškodeniu klučky.Okrem toho koľkokrát počas prevádzky auta je treba kľučku demontovať?Nechcem sa v žiadniom prípade falošne zastávať konštrukcie Tatry/robím ich denne a viem o tom svoje :) /, len jednoducho, nemám rád, ak sa veci zbytočne démonizujú, to je všetko.

MarekK
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 23 Jún 2005, 21:48
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 613-4 (1993)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MarekK » 04 Sep 2007, 17:06

nuž čo, TATRA 613 = skuxvená konštrukcia... kritika je lahká....pre niektorých
PS: skúšali ste menit jazdca na okná vo dverách octávie? Nechápem prečo to tak sluxvene skonštruovali, že to nejde vymenit bez demontáže tapacírungu......menili ste žiarovky hlavných svetiel vo fokuse, kuxva skoro ako na tatre, další čo to nevedia a vyrábajú také autá....

ladis
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 02 Aug 2006, 18:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ladis » 04 Sep 2007, 17:14

Strýci, nerad bych jitřil vaše city, ale přesto si dovolím pochybnost. Venkovní klika dveří spolujezdce jest snadno demontovatelná bez demontáže rámu oken. Demontáž jsem prováděl naposledy na jaře, když sůl vyplavila mazivo a klika se přestala vracet. Taktéž v přitažení "nepřístupné" matky na karburátoru nespatřuji nic obtížného - matice jsou rozměru 12mm a číňácký očkoplochý klíč se hravě vejde do prostoru mezi karburátory (jak již trefně poznamenal D.A.). Ruce mám normálního eurorozměru, co dělám jinak? (Ve čtvrtek jedu přes Brno a mohl bych tedy MaryLoo i jejího ctěného majitele shlédnout osobně).

michal heky
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 28 Máj 2004, 22:10
Tatry, ktoré vlastním: T613-3
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa michal heky » 04 Sep 2007, 17:57

No to je pěkné, ladisi, že jsi se pochlubil, že tobě to jde. Ale jak? Připomíná mi to jednoho kolegu, na kterého když se někdo obrátí o radu, tak akorát prohlásí: ,,It is easy, you can do it."

Mě by zajímalo, jaký je vhodný postup při montáži a napasovávání okenního rámu do dveří. Mně to nejde. (Výsledek -- nejdou otevírat dveře a nejde stahovat okno.)

ladis
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 02 Aug 2006, 18:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ladis » 04 Sep 2007, 18:01

Tak dlouho jsem u Peti hledal vhodný klíč, až jsem ho našel. Právě proto, že se mi obvykle nedaří usadit rám tak, aby těsnil a zároveň šlo stahovat okno. Potěší mě, když si tu přečtu, že existuje nějaká finta, jak na to a nejmenuje se trpělivost.

Štěpán---
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Štěpán--- » 04 Sep 2007, 19:53

Asi nejsem eurorozměru a nemám euronářadí od číňanů. A jak na matku od karbecu dostat očkový klíč to jestli mi někdo někdy předvede, rád se na to podívám. Holt asi nejsem tak šikovný. Ale léta praxe to možná časem změní.
Ale jsem rád že i ostatní uznají že u novších aut je to horší.
Např výměna žárovky předního blinkru u megana vyřaduje montérky, hadr a nestandardně se ohýbající ruku. Dělá se to z vnirřku blatníku.

tomas
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 04 Sep 2007, 20:03

Netreba ani kratsi ockovy, staci normalny ockovy a najskor demontovat pravy karbec, potom je miesta habadej aj pre lavy. Nasadzovat naopak, najskor lavy, potom pravy karburator.
Pokial nieje nejak extra von ten stift, nemal by byt problem nasadit ktorykolvek ockovy kluc. Ja osobne som nemal nikdy ziadny problem s nasadenim akehokolvek ockoveho kluca. Dokonca som v pripade nudze spravil aj s klasickym vydlicakom.

Tomek
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Tomek » 04 Sep 2007, 20:14

To takovej termostat u audi allroad, to je pane vec... to auto vypada jako po havarii na cumak, svetla ven, naraznik dolu, chladic se stenou pryc a tam je pak termostatek... lahudka...

Sedo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 02 Júl 2004, 16:11

Príspevok od užívateľa Sedo » 04 Sep 2007, 20:28

tomas napísal:Netreba ani kratsi ockovy, staci normalny ockovy a najskor demontovat pravy karbec, potom je miesta habadej aj pre lavy. Nasadzovat naopak, najskor lavy, potom pravy karburator.
Pokial nieje nejak extra von ten stift, nemal by byt problem nasadit ktorykolvek ockovy kluc. Ja osobne som nemal nikdy ziadny problem s nasadenim akehokolvek ockoveho kluca. Dokonca som v pripade nudze spravil aj s klasickym vydlicakom.
Fakt Tomas, ked si mi vyberal karbce, tak si nic nepicungoval, ze to ide tazko :D
Ale, ked som si vyberal a nasadzoval klucku, tak som riadne picungoval :D

Luboš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 04 Sep 2007, 21:42

Na několika tatrách mám na karburátorech dokonce klasické normované matky na 13ku klíč a to je teprve zážitek to povolit. :lol: Ale sbroušený a v půlce ohnutý čínský očkový klíč vždy pomohl. :)

tomas
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 04 Sep 2007, 23:14

Tak, opravoval som si aj klucky, kedze klucka je z nejakej zliatiny a ta mi na tych hriadelkach napuchla a zasekla sa. Bola to mizerna, nervy drasajuca robota, ale nakoniec som tam dal vsetky 4 skrutky a ani mi to netrvalo nejak dlho. Ale clovek trpiaci klaustrofobiou nech to neskusa :-)

Štěpán---

Príspevok od užívateľa Štěpán--- » 05 Sep 2007, 07:10

Já tam mám taky 13 matky! Takže když tam dám 12 tak se s tím bude líp manipulovat? Kolikátka je to závit M8?

Mojžo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Feb 2004, 21:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mojžo » 05 Sep 2007, 08:03

Ja si naopak pochvaľujem ako je všetko prístupné na 613-ke. O 603-ke neovoriac. Mňam

V porovnaní s novšími a bežnými vozmi je to balada. Samozrejme sa objaví niečo, čo je problém, ale na druhej strane aj niečo, čo vyberiete za dve minúty. Tak je to s každým autom.

A čím je auto väčšie, tým má lepšie predpoklady že to bude skôr jednoduché ako zložité. T613 je skôr väčšia. T603 taktiež, však

Luboš
Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 05 Sep 2007, 12:21

Štěpán--- napísal:Já tam mám taky 13 matky! Takže když tam dám 12 tak se s tím bude líp manipulovat? Kolikátka je to závit M8?
To jsem ale moc zvědavý, kde je seženeš, já už se do výroby pouštím druhým rokem...

Štěpán
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 17 Okt 2006, 13:12
Tatry, ktoré vlastním: T613 2/3 1977
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Štěpán » 05 Sep 2007, 14:26

Když budu najisto vědět jaký je tam závit (strojaři asi ví-nejsem strojař) tak řeknu kámošovi a ten je sežene pokud jsou k sehnání a když ne tak je bude muset vyrobit.

tomas
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas » 05 Sep 2007, 14:32

A nestaci prist do obchodu s tou 13kou a pytat 12ku? Tam by si mali poradit.

Alebo skocit na vrakac a vykuchat skodovku :-)

Stevo
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Stevo » 05 Sep 2007, 14:34

Ja nechapem naco riesite taketo hluposti.:shock: Kazdou vidlicovou superlacnou looserskou 13kou tie karby normalne odmontujete. Ale ja vam do toho kecat nebudem... :wink:

Štěpán
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 17 Okt 2006, 13:12
Tatry, ktoré vlastním: T613 2/3 1977
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Štěpán » 05 Sep 2007, 14:43

No já sem je odmontoval obyč 13 ale trvalo mi to asi tak hodinu. Spátky jsem je taky přitáhl, ale ta špatně dostupná matka moc přitáhlá není.
Nevím jak často budu ty karby sundávat, ale doufám ža příště až budu muset, spátky dám už 12 matky a pak to nebudu sundávat hodinu, ale jen půl hodiny. Důležité ale bude že všechny matky dostatečně přitáhnu!

Luboš
Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 05 Sep 2007, 15:15

Ano, je to standardní metrický závit M8, ale kdekoliv jsem se na ty matky ptal, tak na mě prodavač koukal jak tele na nový vrata... :?

PS: a já pořád nevěděl, proč mám ty matky tak pokurvený, tak teď už vím, že to kdejaký Števo bere tou "kazdou vidlicovou superlacnou looserskou 13kou", která se mu na tu matku samozřejmě nevejde! :wink:

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných