Napínacie kladky
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
Napínacie kladky
Nemá niekto pár zvyšných napínacích kladiek na rozvodové remene pre T613? Nemusia byť nové, len nech nie sú polámané. Na dvoch mám poškodené tie vodiace okraje, ktoré sú veľmi krehké a stačí nimi niekde silnejšie klepnúť - tie už nechcem montovať.
Inak keď tie kladky chytím do ruky, vždy ma udivuje ich hmotnosť. Sú zbytočne masívne tam, kde nemusia, preto stále uvažujem nechať si niekde vyrobiť niekoľko odľahčených kusov napr. z duralu. Neskúšal to niekto? Zníženie zotrvačnej hmotnosti zníži namáhanie rozvodových remeňov (menší preklz pri prudkej zmene otáčok) a mierne to napomôže aj zrýchleniu motora.
Taktiež duralové rozvodové kolesá by mohli byť zaujímavé...
Inak keď tie kladky chytím do ruky, vždy ma udivuje ich hmotnosť. Sú zbytočne masívne tam, kde nemusia, preto stále uvažujem nechať si niekde vyrobiť niekoľko odľahčených kusov napr. z duralu. Neskúšal to niekto? Zníženie zotrvačnej hmotnosti zníži namáhanie rozvodových remeňov (menší preklz pri prudkej zmene otáčok) a mierne to napomôže aj zrýchleniu motora.
Taktiež duralové rozvodové kolesá by mohli byť zaujímavé...
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Števo - plastové rozvodové kolesá, aby pasovali na T613, by sa asi zháňali dosť ťažko... V úvahu prichádza myslím iba trieskové obrábanie, a to by som už radšej uprednostnil ten dural pred nejakými inými hmotami. A náboj kolesa by sa mal dať odpichnúť z toho liatinového originálu.
Zvyšné 2 kladky nemá teda nikto? Keby mi ich niekto mohol doviezť napr. v piatok, alebo v sobotu do Kopřivnice, potešilo by..
Zvyšné 2 kladky nemá teda nikto? Keby mi ich niekto mohol doviezť napr. v piatok, alebo v sobotu do Kopřivnice, potešilo by..
- Stevo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
- Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
- Kontaktovať užívateľa:
Plastove kolesa spolu s loziskom praveze nieje ziaden problem zohnat, drzi ich M8 srob rovnako ako inde. Zotrvacnost maju myslim niekolkonasobne nizsiu nez to co tam je teraz. Ak by si nahodou pouzil priemer malinko vacsi nez je original, to tiez nieje na skodu veci.
Ale ano, daju sa aj vyrobit.
To, ze maju zivotnost tak 100-120tkm je pravda, a bojim sa ze to je pre vacsinu skolkaportalistov velkym negativom kedze to nalietaju behom roka, maximalne dvoch.
Ale ano, daju sa aj vyrobit.
To, ze maju zivotnost tak 100-120tkm je pravda, a bojim sa ze to je pre vacsinu skolkaportalistov velkym negativom kedze to nalietaju behom roka, maximalne dvoch.
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Števo - kladky by možno vyšli ešte o trocha väčšie, aj keď pri výmene remeňov je to tak-tak.. Vieš dať nejaký tip?
No a rozvodové kolesá musia mať predsa rovnaký modul aj počet zubov, aby sa zachoval prevodový pomer a bolo možné použiť pôvodné remene, inak by sa museli meniť aj kolesá na kľuke - o problém viac..
No a rozvodové kolesá musia mať predsa rovnaký modul aj počet zubov, aby sa zachoval prevodový pomer a bolo možné použiť pôvodné remene, inak by sa museli meniť aj kolesá na kľuke - o problém viac..
- Stevo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 10 Feb 2004, 09:41
- Tatry, ktoré vlastním: taka bordova
- Kontaktovať užívateľa:
ach ta kava...
Prepac Ondrej, rozvodove kolesa jedine vyroba, mas pravdu. A to by som riesil len z duralu a posuvnym stavitelnym stredom. Da sa to dat vyrobit, ceny su relativne vysoke (najmä ked nam treba 4ks) ale vymenu rozvodovych kolies za lahsie by som riesil asi az po piestoch z galaktikonu alebo inej vesmirnej zliatiny
Prepac Ondrej, rozvodove kolesa jedine vyroba, mas pravdu. A to by som riesil len z duralu a posuvnym stavitelnym stredom. Da sa to dat vyrobit, ceny su relativne vysoke (najmä ked nam treba 4ks) ale vymenu rozvodovych kolies za lahsie by som riesil asi az po piestoch z galaktikonu alebo inej vesmirnej zliatiny
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
hlavne chcem teraz riešiť tie kladky, rozvodové kolesá k tomu pribudli potom - no a u nich mi ide práve aj o tú nastaviteľnosť - pozri:
http://tatraklubbrno.cz/phorum/read.php ... =536891447
http://tatraklubbrno.cz/phorum/read.php ... =536891447
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných