Vozidla PČR

Každý ma nejaký ten príbeh so svojou Tatrou a záleží len na ňom, či sa o neho podelí...
Užívateľov profilový obrázok
PETR 613
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 18 Okt 2006, 17:29
Tatry, ktoré vlastním: T 613-3 88´
kancelář ČNR ČSSR
http://www.skodaclub.wbs.cz/
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PETR 613 » 09 Feb 2007, 16:46

Tak takové GLSko by se mi páčilo,těch se fakt už moc nevidí.Tomas008 co máš ještě za auta pominu-li chromku a 603 co máš pod jménem?

tomas008
Diskutujúci
Dátum registrácie: 01 Feb 2007, 14:10
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas008 » 09 Feb 2007, 17:04

PETR 613 napísal:Tak takové GLSko by se mi páčilo,těch se fakt už moc nevidí.Tomas008 co máš ještě za auta pominu-li chromku a 603 co máš pod jménem?
Same auta na indexu duchodcu. :D

Volhu 21 (1968), Skoda 136 Rapid (1989 puvodni stav, zadny tuning) a jeste skutra CZ 175/502 (1962).

Moc by se mi prave libila ta S-1203 co je na obrazku a uzovka take.
Jinak uz dlouhou dobu pokukuji po Wartburg 311 DeLuxe (lidove receno fazole a to jeste dvoubarena).

tomas008
Diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas008 » 09 Feb 2007, 17:10

tomas008 napísal:
PETR 613 napísal:Tak takové GLSko by se mi páčilo,těch se fakt už moc nevidí.Tomas008 co máš ještě za auta pominu-li chromku a 603 co máš pod jménem?
Same auta na indexu duchodcu. :D

Volhu 21 (1968), Skoda 136 Rapid (1989 puvodni stav, zadny tuning) a jeste skutra CZ 175/502 (1962).

Moc by se mi prave libila ta S-1203 co je na obrazku a uzovka take.
Jinak uz dlouhou dobu pokukuji po Wartburg 311 DeLuxe (lidove receno fazole a to jeste dvoubarena).
Jeste mala poznamka, i kdyz mim domovzskym klubem je GKCR, tak nejvice mam Tater 2x 603 a 1x 613. :D

tomas008
Diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas008 » 09 Feb 2007, 17:26

Jeste k tomu srazu sluzebnich vozu.

Kamarad chce letos usporadat tu samou akci, treba je to to same, ale clovek nikdy nevi.

viz. : http://www.gazklub.cz/diskuze/viewtopic.php?t=116

PETR 613
Pravidelný diskutujúci
kancelář ČNR ČSSR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PETR 613 » 09 Feb 2007, 17:36

Díky,samé pěkné vozy. Mám taky rapiďáka 136.Koupeno v tuzexu,Jsem druhý majitel-taky žadný tuning.Velice super auto na běžné ježdění :D
Prílohy
Škoda RAPID 136 00.jpg

vasa26
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 08 Jún 2006, 22:23
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa vasa26 » 09 Feb 2007, 21:07

no koukám že máme podobný nápady..mam ji uchovanou ve stodole pro příští generace :lol: :lol:

tomas008
Diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas008 » 15 Feb 2007, 08:55

Tak to jsme kluci stejna krevni skupina. :wink:

Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 15 Feb 2007, 10:03

Ano, ta auta mizí a samozřejmě je zde ten nostalgický moment "s čím kdo jezdil za holkama a k vodě", ale neviděl bych to tak tragicky, jak píše Tomas 008. Jisté rozdíly tu nalezneme.

Vozů řady 742 se vyrobilo přes dva miliony (o žigulech ani nemluvím), zatímco u předválečných vozů se bavíme v lepším případě o desetitisících, tedy jsme o dva řády někde jinde. Má-li se dosáhnout srovnatelného koncového stavu (stodvacítka je vidět jen jako leštěnka na srazech za pěkného počasí) je třeba velmi masivní redukce (což se naštěstí děje). Proti tomu jde ovšem celkem silné veteránské povědomí (které proti tomu v 50. a 60. letech skoro vůbec nebylo) a životní úroveň dovolující kde-komu nedojíždět vozy až do konce a schovávat si je doma.

Nemyslete si, že nevím, že užovka nebo původní dvanáctsettrojka jsou pěkná auta. Ale většina lidí si to uvědomí až ve chvíli, kdy vidí naleštěný a opečovávaný kus a hlavou jim jde "jé, tohle jsem už dlouho neviděl." Nechtějte po lidech, aby tu krásu viděli v rezavých vracích, které jsou všude kolem nich.

tomas008
Diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas008 » 15 Feb 2007, 11:39

Ambiciózní tajemníček napísal:Ano, ta auta mizí a samozřejmě je zde ten nostalgický moment "s čím kdo jezdil za holkama a k vodě", ale neviděl bych to tak tragicky, jak píše Tomas 008. Jisté rozdíly tu nalezneme.

Vozů řady 742 se vyrobilo přes dva miliony (o žigulech ani nemluvím), zatímco u předválečných vozů se bavíme v lepším případě o desetitisících, tedy jsme o dva řády někde jinde. Má-li se dosáhnout srovnatelného koncového stavu (stodvacítka je vidět jen jako leštěnka na srazech za pěkného počasí) je třeba velmi masivní redukce (což se naštěstí děje). Proti tomu jde ovšem celkem silné veteránské povědomí (které proti tomu v 50. a 60. letech skoro vůbec nebylo) a životní úroveň dovolující kde-komu nedojíždět vozy až do konce a schovávat si je doma.

Nemyslete si, že nevím, že užovka nebo původní dvanáctsettrojka jsou pěkná auta. Ale většina lidí si to uvědomí až ve chvíli, kdy vidí naleštěný a opečovávaný kus a hlavou jim jde "jé, tohle jsem už dlouho neviděl." Nechtějte po lidech, aby tu krásu viděli v rezavých vracích, které jsou všude kolem nich.
Plne s tebou souhlasim, ale sehnat dnes tyto vozy puvodni :!: , nenapadene kutilem :!: , i v hodrsim stavu, ale kompletni, puvodni je problem.

S105/120 (uzovky), kdo ji mel v 80.letech, tak diky modni vlne plastu ji predelal, chromy dolu -> plasty na vuz, stare blatniky dolu -> nove M-kove na vuz atd.

To same s S 1203, ksilt odriznout a srovnat (mensi spotreba), nehlede k tomu do 5let byly vsechny schnile, tak hura prestavba na novejsi z produkce TAZ.

Stejne je to s nasima Tatrama T613 chromka chromy dolu->plasty na vuz
Tatra schnila? Hura prestavba na plastak, budem moderni :!:

T603 mam papirove z 1968, ale karoserie vymenena v roce 1973 a motor take.
T613 je puvodni 1978, ale kdyby ji predemnou majitel nevyvaril, uz by davno byla pretavena ve Volkswagen. :(

A tak bezne vozy likvidujem o sto sest. A pak tu resime kde sehnat original chromove zrcatko na prvni serii T613, vzdyt je mela kazda S100-120, kazdej to sundaval a daval tam plastova.
Bohuzel plastovych mam asi na 10 vozu!!!
Pri kazde koupi vuzu mi pribudou plastova zrcatka Volha 21, Tatra 613, Tatra 603.

Na foto vidite Tatru napadenou kutilem zamestnanym v Tatre, puvodne to byla chromka. Je to predelane pekne, ale.... :!:
Prílohy
T613_standa_red.jpg

Ambiciózní tajemníček

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 15 Feb 2007, 11:54

Tatry a podniková auta vůbec jsou trochu jiná kapitola, převážně se modernizovalo profesionálně, dělaly to značkové servisy celkem ve velkém. Běžné bylo, že se udělala generální oprava s modernizací, dražší než kdyby se koupil nový vůz.

Plastová zrcátka se na ta auta dávala hlavně proto, že v nich bylo alespoň trochu něco vidět. Provoz se dost zahustil. Já jsem na svou užovku v rámci veteránování vracel chromovaná zrcátka a nechával jsem si do nich vyřezat alespoň vypouklá skla. Protože jsem odkázán jen na vnější zrcátka (ještě, že ten můj model měl už z fabriky zrcátka na obou stranách), musím v nich něco vidět. A i tak je to sázka do loterie při couvání. S plastama to bylo o dost lepší.

čadík
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 17 Júl 2006, 09:33
Tatry, ktoré vlastním: mám černočernou T613
hledám barevnou T613VB
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa čadík » 15 Feb 2007, 12:35

Ambiciózní tajemníček napísal:... Běžné bylo, že se udělala generální oprava s modernizací, dražší než kdyby se koupil nový vůz..
Bojím se, že za to mohl tzv. bilanční příděl, kdy na novou T613 pozbyli mnozí nárok a tak udržovali stůj co stůj svoji původní a v jiných případech bylo nutno udržet vůz (třeba Š1203) v provozu , protože vybilancovaný a již formálně přidělený vůz zase výrobce z různých důvodů nezvládal vyrobit (a neplnil tak onen bilancovaný plán výroby, byť plán odvodu kovového odpadu plnil na 139%... :lol: )

Zaujala mně v archivu dobová odpověď Tatry asi na objednávku FMV ohledně roční dodávky 33 ks vozidel Speciál ve smyslu, že nemá dostatek devizových prostředků na nákup dovozových komponentů a proto toho roku dodá maximálně 23ks...
Ambiciózní tajemníček napísal:...Vozů řady 742 se vyrobilo přes dva miliony ... je třeba velmi masivní redukce (což se naštěstí děje). Proti tomu jde ovšem celkem silné veteránské povědomí (které proti tomu v 50. a 60. letech skoro vůbec nebylo)...
Souhlas, díky přirozené redukci a průběžnou (i amatérskou) modernizací rychle mizí vozidla zejména z prvních let výroby daných modelů. Přesto si dovolím poukázat na 15 milionů vyrobených (vlastně předválečných) Fordů T, které jsou dnes vzácnými veterány. Co je proti tomu dva miliony škodovek... :)
Slyšel jsem o člověku, který sbírá autentická vozidla z 60-80let, ovšem jen ta, která byla testována ve Světě motorů a snaží se je uvést do stavu, v jakém byla testována, nedochovala-li se v onom stavu (tu červenou škodu 120? získal prý od prvního majitele a do dnešního dne je prakticky v testovaném stavu včetně platné původní SPZ...)
Ambiciózní tajemníček napísal:... a životní úroveň dovolující kde-komu nedojíždět vozy až do konce a schovávat si je doma...
Tady bych viděl (díky značnému "veteránskému" povědomí a v hloubi duše skrytému spekulanství) omyl značného množství lidí, kteří spekulují o velké skryté hodnotě, kterou ve vysloužilém a mnohdy chátrajícím rodinném voze doma mají a její budoucí (již za několik málo let!) obrovské zhodnocení...

Obdobně mnoho lidí, kteří doma mají z dětství "dětské vláčky PIKO", na které před pražským DTM (bývalá centrální pražská modelářská prodejna, většinou s prázdnými regály...) stávali dlouhooouuu frontu, když přišlo zboží, aby si mohli koupit nedostatkový vagonek tehdy za 10,- Kčs, dnes vidí 70-150x vyšší cenu za tentýž model (jenže technicky zcela jiný...) a zkratovým propojením ve svém myšlení o sobě hned prohlásí, že jsou vlastně milionáři. Jakou ledovou sprchu zažijí, když tuto svou "hodnotnou sbírku" chtějí zpeněžit nechtějte vědět... :lol:

Mimochodem, kamarád dlouhodobě marně hledá pojízdnou Š1203 combi (pětimístná, vzadu oplechovaná) do roku 1982, s "kšiltem", nejraději "vystrčené" kliky, nemodernizovaná k renovaci. O zachovalé ve zcela původním stavu už raději ani nesní... (kdyby čirou náhodou: cadik613(zavinač)volny.cz)

PETR 613
Pravidelný diskutujúci
kancelář ČNR ČSSR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PETR 613 » 15 Feb 2007, 16:34

Tomas008 tys to tak napsal až jsem se od srdce zasmál :D ,ale je to pravda,chromy dolu-plast na vůz. AT a ČADÍK souhlasím s váma.

tomas008
Diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tomas008 » 15 Feb 2007, 17:01

Kluci, jestli mate cas 9-11.3.2007, tak ve Stuttgart je RETRO CLASSICS, vystava veteranu. Doporucuji, byl jsem tam vloni a je tam cca 2000 exponatu, bohuzel z vychodu nic, ale ze zapadni produkce uplne vsechno.
Nejhezci je hala kde jsou vystaveny uzitkove vozy kamiony, autobusy, dodavky atd. Tam si clovek uvedomi, ze ten nas konicek ma smysl.
Jinak jsou tam vystavovane i vozy nad kterych tu ofrnujem nos a berem je jako provozky.
To je ten rozdil, ktery si uvedomite az tam!

joseph
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 14 Okt 2005, 22:35
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa joseph » 15 Feb 2007, 23:41

Kto si ešte spomenie na tohoto posledneho Mohykána?
Fotil som to asi niekedy v roku 2002-2003.
Prílohy
613 posl.JPG

miloš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 05 Mar 2005, 14:29

Príspevok od užívateľa miloš » 16 Feb 2007, 10:01

Krásný kousek a krásné časy,když se ještě tatry proháněly po našich silnicích jako služební vozidla. U koho skončil tenhle kousek?

PETR 613
Pravidelný diskutujúci
kancelář ČNR ČSSR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PETR 613 » 16 Feb 2007, 10:24

Jó časy... :twisted:
Prílohy
akce.JPG

miloš
Pravidelný diskutujúci

Príspevok od užívateľa miloš » 16 Feb 2007, 10:28

Nááááádhera...

PETR 613
Pravidelný diskutujúci
kancelář ČNR ČSSR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PETR 613 » 16 Feb 2007, 10:32

:wink:
Prílohy
Vaz.JPG

miloš
Pravidelný diskutujúci

Príspevok od užívateľa miloš » 16 Feb 2007, 10:33

Tak to je pecka. 613 ve VB barvách bys tam neměl??

PETR 613
Pravidelný diskutujúci
kancelář ČNR ČSSR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PETR 613 » 16 Feb 2007, 10:39

Jenom tohle :) (tuším že ten obrázek je to od Luboše,tak snad se nebude hněvat)
Prílohy
613 VB.jpg

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných