Dvojité plechy na blatnících

Technické problémy s našimi tatrovkami

Napísať odpoveď [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Užívateľov profilový obrázok
.:Jitka.F:.
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 28 Sep 2006, 21:33
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
Kontaktovať užívateľa:

Dvojité plechy na blatnících

Príspevok od užívateľa .:Jitka.F:. » 18 Dec 2006, 23:30

Zajímalo by mě, z jakého důvodu byly u T603-1 dvojité plechy na předních a zadních blatnících (jestli tedy byly u všech jedniček)?

603-1 pepa
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 16 Júl 2005, 14:08
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa 603-1 pepa » 19 Dec 2006, 00:17

tak trošku nechápu kde máš na mysli kde maji být tydvojitý plechy. Můžeš to nějak více popsat anebo ještě líp, vyfotit?

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 19 Dec 2006, 00:37

Další, kto podlahol mýtu?Žiadne dvojité plechy na 603 nie sú, je to aj z konštrukčného hladiska nelogické. Ak ich tam máš, tak si to buď pletieš so spojením blatníka s podblatníkom, alebo to tam dovylepšoval nejaký naslovovzatý odborník z miestneho JRD/JZD :D

Luboš
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 27 Máj 2004, 11:30
Tatry, ktoré vlastním: :::::::::::::::::::::::::
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 19 Dec 2006, 02:33

Co jiného lze nazývat "dvojitými plechy" než pevné spojení blatníků s podběhy v lemech? Pravděpodobně to bylo zvoleno díky použití skořepinové karosérie bez odnímatelných panelů, kde k jinému řešení nebyl důvod. Karosérie všech automobilů této typové řady jsou řešeny stejně.

Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 19 Dec 2006, 10:17

Luboš napísal:Co jiného lze nazývat "dvojitými plechy" než pevné spojení blatníků s podběhy v lemech?
Tedy podle této logiky každé spojení dvou dílů karoserie svarem lze označit za "dvojité plechy"? Nebo je podobné "odborné" názvosloví povoleno jen u nadpozemských vozidel z reklamních důvodů, aby vznikl dojem mimořádné odolnosti?

radek
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 29 Okt 2004, 08:24
Tatry, ktoré vlastním: .........................
Tatra 613 "all in one"
Tatra 613-4 CH
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radek » 19 Dec 2006, 11:32

Je to spojení dvou jednoduchých plechů, ne? Za dvojitý plech lze spíš považovat některé části výlisku skeletu dveří 613, tam je "technologie" dvou plechů na sobě celkem patrna.....

TatraplanuZdar
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa TatraplanuZdar » 19 Dec 2006, 14:15

Ambiciózní tajemníček napísal:
Tedy podle této logiky každé spojení dvou dílů karoserie svarem lze označit za "dvojité plechy"? Nebo je podobné "odborné" názvosloví povoleno jen u nadpozemských vozidel z reklamních důvodů, aby vznikl dojem mimořádné odolnosti?
No ja neviem. Ako jednoduchý automobilový ignorant hmátnem na blatníky "bežného auta" a mám prsty pri sebe, je medzi nimi len jednoduchý plech. Hmátnem na jedničku a mám ich 1,5 cm od seba. Súvislý plech v celom profile to nie je, to ani OTčko nemá. Takže je dvojitý. Nechápem prečo sa v tom hľadá akýkoľvek skrytý význam. Naznačuje to akurát o ťažkosti pri oprave, pieskovaní, vyváraní. Určite sa Jitka pýtala na toto a nenaznačovala nič o mimoriadnej ani riadnej odolnosti. Takže treba povedať že áno, je to normálne, je to v poriadku.

jack
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 26 Jún 2006, 08:26
Tatry, ktoré vlastním: Šestsettrojky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jack » 19 Dec 2006, 14:25

TatraplanuZdar napísal:
Ambiciózní tajemníček napísal:
No ja neviem. Ako jednoduchý automobilový ignorant hmátnem na blatníky "bežného auta" a mám prsty pri sebe, je medzi nimi len jednoduchý plech. Hmátnem na jedničku a mám ich 1,5 cm od seba. Súvislý plech v celom profile to nie je, to ani OTčko nemá. Takže je dvojitý. Nechápem prečo sa v tom hľadá akýkoľvek skrytý význam. Naznačuje to akurát o ťažkosti pri oprave, pieskovaní, vyváraní. Určite sa Jitka pýtala na toto a nenaznačovala nič o mimoriadnej ani riadnej odolnosti. Takže treba povedať že áno, je to normálne, je to v poriadku.
Máš, ale odvahu, opravit neomylného pana Tajemníčka.. :lol:
Já každopádně souhlasím..!! :wink:
Jitko a co je s tou Tvou 603kou, která měla špatnou elektriku..?? :?:

Luboš
Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 19 Dec 2006, 14:38

Ríšane, Radku, tady jsou pod slovem "plechy" myšleny spíše rozlišitelné součásti karosérie. Názvosloví to není odborné, ale lidové...

Ambiciózní tajemníček

Príspevok od užívateľa Ambiciózní tajemníček » 19 Dec 2006, 15:34

Já myslím, že Tatraplanuzdar až tak velkou odvahu neprokázal. Co bych mu asi tak mohl přes internet udělat. :D

Pod pojmem "dvojité plechy" jsem si představil spíš dva plechové díly s toutéž funkcí svařené k sobě, prostě musím prorazit dva plechy než se dostanu do dutiny. Ale uznávám, že dokud se dívám na obrázky, je to jedno. Pokud jsou mi ale takové věci jedno i v momentě, kdy navleču montérky a jdu do dílny, tak potěš koště. Technika nepřesnosti neodpouští.

.:Jitka.F:.
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 28 Sep 2006, 21:33
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa .:Jitka.F:. » 19 Dec 2006, 22:20

Můj dotaz opravdu směřoval k tomu, jestli je to obvyklé u T603-1, protože jsem se setkala s tím, že pravá polovina vozidla měla na blatnících dvojité s mezerou 15mm (nebo tzv.dvojité, chcete-li) a levá polovina vozu má plechy jednoduché 1mm, bez mezery, což jsem zjistila tím že jsem na blatníky prostě sáhla. Zajímalo mě pouze to, jestli jsou možné na původní T603-1 obě varianty, případně co je dílem pozdějších oprav.

Roman Maďar
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 20 Feb 2005, 22:21
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Roman Maďar » 20 Dec 2006, 12:24

.:Jitka.F:. napísal:Můj dotaz opravdu směřoval k tomu, jestli je to obvyklé u T603-1, protože jsem se setkala s tím, že pravá polovina vozidla měla na blatnících dvojité s mezerou 15mm (nebo tzv.dvojité, chcete-li) a levá polovina vozu má plechy jednoduché 1mm, bez mezery, což jsem zjistila tím že jsem na blatníky prostě sáhla. Zajímalo mě pouze to, jestli jsou možné na původní T603-1 obě varianty, případně co je dílem pozdějších oprav.
tie jednoduché, bez mezery, sú zrejme produktom neskorších opráv typu samo-domo :lol: , už som sa s takýmto zjednodušením stretol viac krát

Luboš
Pravidelný diskutujúci
1953 - T805
1975 - T2-603
1977 - T613
1981 - T613-2
1982 - T613-2
1987 - T613-3
1991 - T613-3
1991 - T613-4
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Luboš » 20 Dec 2006, 14:23

Občas tuhle práci za kutila udělá i koroze...

burtin
Diskutujúci
Dátum registrácie: 12 Feb 2008, 17:40
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dvojité plechy na blatnících

Príspevok od užívateľa burtin » 25 Feb 2008, 14:18

Zdravím Vás Tatrováci.Při renovaci 603 ky,jsem se stímto problemem také setkal.Levá strana mezera 15mm,pravá souběžně blatník i podblatník od prolisu.Potřeboval bych poradit jakým zpusobem jste měnily lemy,lepší řečeno jakým zpusobem jste ošetřili zvar z vnitřní strany.Děkuji předem za radu.Burtin.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných