rozvodovka
-
Palo
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 16 Dec 2004, 17:46
- Tatry, ktoré vlastním: ---
- Kontaktovať užívateľa:
rozvodovka
Skladám motor a pri výmene ložísk v mechanizme rozvodovky som sa rozhodol znova nastaviť ozubenie.Nakolko nemám žiadne k tomu určené prípravky tak som to nastavoval (starým) spôsobom a z literatúry som vyčítal že pre hypoidnú rozvodovku Oerlikon,Spiromatic.Mám na mysli tušírovaciu farbu a odšúchané plôšky na zuboch.
Po náročnom (2-3 hod.) nastavovaní som bol s ošuchnutými časťami spokojný ale kvôli obmedzenému počtu a rozmeru vymedzovacích podložiek nie je možné žiadnou kombináciou nastaviť vôlu na 0,20-0,30mm .Mne to stále vychadza na tušim 0,16 alebo 0,18mm nepamätám si to presne.
Môžem to tak nechať?
Po náročnom (2-3 hod.) nastavovaní som bol s ošuchnutými časťami spokojný ale kvôli obmedzenému počtu a rozmeru vymedzovacích podložiek nie je možné žiadnou kombináciou nastaviť vôlu na 0,20-0,30mm .Mne to stále vychadza na tušim 0,16 alebo 0,18mm nepamätám si to presne.
Môžem to tak nechať?
- carlos
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 14 Okt 2004, 17:35
- Tatry, ktoré vlastním: nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
-
vieš ked sa to po..re,pri tom ak pridáš plyn to moc počut nebudeš,ale pri tom ak dáš nohu s plynu dole to bude na .....,lebo to bude vydávať strašný zvuk,inak nejake podložky mám doma
-
Neregistrovaný
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ustavit pastorek bez pripravku je nemožné.To je ten udaj na čele pastorku.Dále je třeba připravek na usestavení pastorku do pouzdra a nastavit předpětí ložisek.Dále nastavuješ talířové kolo jeho zubovou vuli a současně predpětí ložisek.Vuli nastavíš prodlouženými podložkami.Predpětí ložisek nastavíš u nového provedení podložkami, na starém zubatou maticí.Doporučoval bych sehnat ty prípravky a dílenskou knihu.Ono dělat to na dvakrát,je to dost práce.
-
pavel
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nejsem anonym,jen jsem se zapoměl podepsat,omlouvám se.A kté rozvodovce:přípravky jsem si půjčil od pána který dělal v servisu a nechal je vyrobit,protože prodat je nechtěl.Ukázal mě postup a jednu rozvodovku složil se mnou.Tento postup je dobře popsán v dílenské knize.Nastavit pastorek do skříně nelze od oka.Na pastorku je hodnota podle které odměřuješ vzdálenost od čela pastorku po přípravek,podkládá se hliníkové pouzdro pastorku ze strany spojky.Ložiska taliře u nového provedení,kde jsou vym. podložky ze strany krátkého hřídele,nelze bez přípravku!U starého se seřizovací zubatou maticí nepotřebuješ.Další přípravek je na měření předpětí ložisek,nebo cit v ruce.Výkresy přípravku jsou na http://www.mvssystem.sk.Kdyby chtěl Palo poradit můj tel.+420608039762.Petr.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných