Už jsem zase dostal chuť přispívat...
Koupil jsem do sbírky T-111 S1. Výrobní štítek se bohužel nedochoval, ale Tatra bude z konce padesátých let.
Je v celkem zachovalém stavu a bude to asi uloženka z armády. Chybí osvětlení a nějaké drobnosti v kabině, ale to v zimě doplníme. Korba prošla před časem GO. Pneumatiky jsou v dobrém stavu….dokonce jsou ze závodního speciálu zn. Talbot ! Volant je také ze závodního Talbota. Lakování je také slušné . Bude třeba dodělat štít za kabinu ( dnes mi ji málem jeden balvan promáčkl ).
Tatru jsem našel v jedné vesnici u Pardubic. Byla za dobrou cenu, tak jsem ji koupil.
Hned dnes jsem využil její služby… potřeboval jsem odstranit ze dvora několik balvanů, tak jsem ji naložil, až to pěkné nebylo. Bral jsem to jako zkoušku funkčnosti.
A hned po předváděcím focení dostala pořádně zabrat. Vymotat se ze dvora není žádná sranda… Cesta vedla přes rozházené panely….
Zjistil jsem, že se možná jedná o prototyp ! Přední náprava má napříč uložené listové pero.
Což u T-111 není zvykem…. A také mne trošku zarazila úprava zadních per, ale nakonec se vykyvovala náprava pěkně.
Přikládám fota dokumentující dnešní zkoušku !