Tatra 57 "Áčko"

Diskusia o histórii továrne Tatra, jej produktov a súvislostiach
Užívateľov profilový obrázok
Karel
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Tatra 57 "Áčko"

Príspevok od užívateľa Karel » 28 Mar 2009, 13:34

Jak tak koukám tak asi nechám zavařit ty původní popraskané lišty než složitě ohýbat nové. :(
Právě jsem se vrátil z garáže od polokabria. Pokoušel jsem se ho po zimě natočit. Po dvouhodinovém vysilujícím točení klikou, prokládané postupnou výměnou všech svíček, fajfek, kabelů, měření odtrhu a předstihu, rozebírání a skládání karburátoru jsem na pokraji svých sil zjistil že to přisává falešný vzduch pod sáním. Dal jsem totiž na rady odborníků a sání přetěsnil silikonem. Už to víckrát neudělám.
Protože se mi nechtělo sundávat celé sání (musel bych odpojit i předehřev, karburátor a sundat nádrž) tak jsem jen na styčné plochy podstrčil fíbrové kroužky. Už to chytá na škubnutí :D

Petr-Plzeň
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 30 Dec 2008, 17:41
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57a 1937
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Petr-Plzeň » 30 Mar 2009, 08:40

Djss napísal:Mna napadlo ci by sa tieto listy nemohli pouzit. :D .http://www.skofast.cz/rest.html
Jediný problém v použití hliníkových profilů je ten že se musí odizolovat od plechu.Jinak nastává rychlá oxidace a koroze.Ale ohýbání by neměl být problém.Dokonce je možné sehnat/tuningovou/lištu samolepící z imitací chromu.Ale ta konec gumy nepřichytí.

Petr-Plzeň
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Petr-Plzeň » 30 Mar 2009, 08:47

Karel napísal:Jak tak koukám tak asi nechám zavařit ty původní popraskané lišty než složitě ohýbat nové. :(
Právě jsem se vrátil z garáže od polokabria. Pokoušel jsem se ho po zimě natočit. Po dvouhodinovém vysilujícím točení klikou, prokládané postupnou výměnou všech svíček, fajfek, kabelů, měření odtrhu a předstihu, rozebírání a skládání karburátoru jsem na pokraji svých sil zjistil že to přisává falešný vzduch pod sáním. Dal jsem totiž na rady odborníků a sání přetěsnil silikonem. Už to víckrát neudělám.
Protože se mi nechtělo sundávat celé sání (musel bych odpojit i předehřev, karburátor a sundat nádrž) tak jsem jen na styčné plochy podstrčil fíbrové kroužky. Už to chytá na škubnutí :D
Taky jsem zkusil Tatru nastartovat,startuje OK.Mám novou baterii tak není problém.Jinak s tím silikonem máš pravdu.Mě se dostal silikon do jehlového ventilu v karburátoru a benzín mi přeplavoval karburátor.Než mě napadlo vyšroubovat ventil a vytáhnout asi 5mm dlouhý žmolek silikonu.A to jsem pořád laboroval z hladinou a on tenhle problém.

Djss
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 15 Júl 2006, 18:57
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57 A r.v 1936
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Djss » 30 Mar 2009, 15:05

Ked sa tie listy daju nachromovat nebude ochrana kvalitnejsia?Myslim tie hlinikove listy :D

JáPavel
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 04 Aug 2006, 09:15
Tatry, ktoré vlastním: Tatra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa JáPavel » 30 Mar 2009, 15:27

Nejsem si jistý, jestli vůbec hliník jde chromovat..
Ale ty tuningové imitace lišt jsem také už viděl. Vypadá to opravdu jak origoš. Je to nějaký plast s povrchovou úpravou jako chrom. Prodává se to v metráži. Viděl jsem to tady u nějakých tunerů ve Štrunc. sadech na blešáku. :lol:

Petr-Plzeň
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Petr-Plzeň » 30 Mar 2009, 15:43

Hliník se nedá chromovat.Nejlepší je ho vyleštit a potom eloxovat.To by nebyl problém.Elox se dělá i lesklý a není to drahé.

Petr-Plzeň
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Petr-Plzeň » 30 Mar 2009, 15:51

Jinak na hliník jsou dobří v Praze.www.aa.cz/galvanika/Dělají chromování v ceníku mají 18Kč 1dm2.Dělají i jiné dekorativní povrch.ochrany.

Honzík
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 06 Jan 2008, 12:52
Tatry, ktoré vlastním: T2-603 rv.1968,1974
T613-3 rv.1989
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Honzík » 31 Mar 2009, 10:54

ano hliník jde nachromovat viz.venkovní kliky dveří T603 ale málokdo to chce dělat.Silikon na těsnění je prima ale nehodí se všude a nejraději používam tekutá těsnění od loctite a hylomar.Jdou pak zpětně omyt rozpouštědly.Na benzín se nehodí tam sázím na klasiku a rovinnost všech přírub.

Petr-Plzeň
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Petr-Plzeň » 31 Mar 2009, 14:52

Teď mi jeden pán potvrdil chromování v Praze a prý ho příjemně překvapili,místo 5000Kč za nádrž jinde na moto chtěli 1990Kč.A do týdne hotovo i z broušením a leštěním pod chrom.

JáPavel
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa JáPavel » 31 Mar 2009, 15:28

Já jsem nechával všechny díly chromovat v Domažlicích. Ta kvalita je velmi vysoká jak garantují ,ceny ovšem také.
Ale ty dlouhé lišty nášlapů mě tam stejně nevzali, nemají tak dlouhou lázeň. Lišty mě chromoval nějaký člověk od Tachova . Drahé to bylo nechutně a navíc se mě lišty nevrátily ve stavu jak jsem je tam dával. :evil:

zde jsou ty Domažlice:

http://www.roc-galvanik.com/

Petr-Plzeň
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Petr-Plzeň » 10 Apr 2009, 13:51

Je krásně a o víkendu jistě budete dělat něco na našich 4 kolových krasavicích,tak v úterý sem hodíme co nejvíce fotek souhlasíte? :D

Karel
Pravidelný diskutujúci
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Príspevok od užívateľa Karel » 10 Apr 2009, 19:24

No já už makám na polokabriu druhý týden. Vyměnil jsem setrvák, protože ten co tam byl měl vyvložkované díry pro příchytné šrouby a tak matice držely jen ty vložky a samotný setrvák se tam mlel jak chtěl :evil: . Nyní už motor netluče, ale po jeho vrácení do vozu stále prskal a střílel. Všechno jsem to několikrát prověřoval, ale žádnou závadu jsem nenašel. Nakonec jsem vyměnil i rozdělovač PAL za původní BOSCH (měl jsem ho připravený už asi 15 let, ale stále se mi do toho nechtělo) a karburátor JIKOV za ZENITH (taky už byl delší čas připraven v pohotovosti) a vše se rázem změnilo. Už to není ten uprskaný a střílející vrak (Jikov byl špatně osazen a tak jsem ji musel stále držet v otáčkách jinak vůbec netáhla), ale nádherný pohodový veterán (se Zenithem krásně táhne odspodu).

Dnes jsem je obě ,,vykoupal, odvšivil, odblešil a promazal,, :wink: .
Prílohy
koupání po zimě.jpg

cambi
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 23 Feb 2009, 20:26
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa cambi » 10 Apr 2009, 19:35

Dneska jsem doma konečně dobrousil plnič :) a po sléze jsme skelet a zbytek krámů odtáhli do lakovny, takže příští týden by to mělo být snad už v laku :Ppak bych přihodil fotky... ale ještě si hraju s palubovkou, jako vyvaření neoriginálních děr apod., zajímalo by mě jestli máte kontrolku vedle pojistkové skřínky a nebo je to už pozdější dodělávka?a co gumový klakson, mělo ho každé áčko?

Karel
Pravidelný diskutujúci

Príspevok od užívateľa Karel » 11 Apr 2009, 09:18

Projdi si toto vlákno od začátku. Palubky už jsme tu probírali. Vedle pojistkové skříňky (směrem k volantu) mají dlouhá Áčka zásuvku pro montážní lampu. Ruční houkačku měly i Béčka, ale její balonek byl schovaný pod palubkou (stejně jako u dlouhých Áček).
Prílohy
Zásuvka Číňana.jpg

cambi
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 23 Feb 2009, 20:26
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa cambi » 11 Apr 2009, 19:19

Díky za fotku, doma po usilovném hledání jsem našel zásuvku, myslím že to bude asi origo. Ještě bych potřeboval vědět, co se dává za vatu nebo materiál do větráku(odfuku) motoru?
Prílohy
DSC01580.JPG
zásuvka

D.A.
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 09 Jan 2007, 09:35
Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám

Príspevok od užívateľa D.A. » 11 Apr 2009, 20:58

Je ta zásuvka kompatibilní s pozdější "východní normou" - dávala se ještě do T613 ke spínači osv. pod přední kapotou - nebo k ní musí být nějaký historický konektor? Neměl by někdo z vás fotky dobových montážních lamp?

Karel
Pravidelný diskutujúci

Príspevok od užívateľa Karel » 12 Apr 2009, 08:19

T-613 neznám, ale pochybuji že by tam dávali takový kus železa. Předpokládám že tam bude něco plastového.
S tou kompatibilitou je to také dost problém. Kolega má v Žehličce (dodatečně namontovanou) vzhledově naprosto stejnou zásuvku, ale moje lampa se do ní nevejde a jeho lampa (opět vzhledově naprosto stejná) v mojí zásuvce dost kloktá. Nevím zda jde o nepřesnost ve výrobě, jiného výrobce, nebo pozdější normalizaci rozměrů.
Prílohy
montáž.lampa.jpg

JáPavel
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa JáPavel » 12 Apr 2009, 09:02

V krátkém áčku zcela jistě zásuvka nebyla. Ten otvor nad pojistkovou co je na obrázku Číňan je právě pro klakson. I já jsem ho tam měl .
Prílohy
Z3.jpg
Z2.jpg
Z1.jpg

JáPavel
Pravidelný diskutujúci
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa JáPavel » 12 Apr 2009, 09:11

Tu zásuvku s protikusem na obrázku Z1 jsem měl doma ,ale nevím z čeho je.

Libor
Pravidelný diskutujúci
Dátum registrácie: 24 Feb 2008, 00:07
Tatry, ktoré vlastním: Tatra 57 A kabrio
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Libor » 12 Apr 2009, 09:53

Myslím, že ty zásuvky nejsou stejné. ty komunistické se používali i třeba ve Š120.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných