Tatra 57 "Béčko"
- Laco
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Mar 2006, 11:27
- Tatry, ktoré vlastním: TATRA 57B r.1946, Plast.model T603-r.1962,
v minulosti T54 , T75 ,T603-1 - Bydlisko: TRNAVA
- Kontaktovať užívateľa:
Dakujem za vysvetlenie brzd.
Este raz posielam foto znakov ktore mam. Ten v strede bol na kapote T54. Krajne su z kapoty T57B ale to su tie STARSI a NOVSI.
Ten starsi je ten v pravo ? Ma take male otvoty po stranach na skrutky. Lavy mal pliesky na zahnutie . Uz su ulomene , bolo by ich treba
priletovať.
Neviete kto renovuje tieto znaky? Mal by som radsej na aute original ako repliku. Niektore repliky su totiz dost amaterske a je to poznat ze to nieje original !
Este raz posielam foto znakov ktore mam. Ten v strede bol na kapote T54. Krajne su z kapoty T57B ale to su tie STARSI a NOVSI.
Ten starsi je ten v pravo ? Ma take male otvoty po stranach na skrutky. Lavy mal pliesky na zahnutie . Uz su ulomene , bolo by ich treba
priletovať.
Neviete kto renovuje tieto znaky? Mal by som radsej na aute original ako repliku. Niektore repliky su totiz dost amaterske a je to poznat ze to nieje original !
-
Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Kdysi jsem poptával renovaci znaku na béčko, asi takového, jako je na obrázku. Ptal jsem se u této firmy: http://www.skvorsmalt.cz/.
Bylo mi řečeno, že není problém renovovat znak, nejprve se odstraní starý smalt, pak se znak vyplní novým smaltem, vypálí, zabrousí, vyleští. Můžou to poslat hotové na dobírku, cena asi 1000,- Kč. Možnost renovace záleží na výšce buněk, které byly vyraženy do kovu - taková ta struktura, která je pěkně vidět v červeném poli na fotce od Karla. Buňky vlastně zvyšují soudržnost smaltu s kovem.
Bylo mi řečeno, že není problém renovovat znak, nejprve se odstraní starý smalt, pak se znak vyplní novým smaltem, vypálí, zabrousí, vyleští. Můžou to poslat hotové na dobírku, cena asi 1000,- Kč. Možnost renovace záleží na výšce buněk, které byly vyraženy do kovu - taková ta struktura, která je pěkně vidět v červeném poli na fotce od Karla. Buňky vlastně zvyšují soudržnost smaltu s kovem.
- Michael
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 05 Dec 2004, 20:42
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Kolega z Prahy si nechává opravovat své znaky zde: http://www.znakpraha.cz .
-
Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- ondrej
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 29 Máj 2004, 11:05
- Kontaktovať užívateľa:
Včera sme s Romanom M. spojazdňovali jedno B-čko, ktoré nechcelo štartovať. Karburátor sa preplavoval, sviečky začadené...
Vyčistili sme sviečky, vymontovali a vyčistili karburátor, trocha znížili hladinu a všetko opäť poskladali. Tatra začala chytať celkom dobre, ale na voľnobeh išiel motor strašne do otáčok - bez pridania plynu. Potom ma to napadlo - stlačil som plyn až na podlahu, a zúrivý rev sa zmenil na spokojné pradenie. Príčina bola hneď jasná - opačne nasadený ovládací segment na hriadelke škrtiacej klapky...
Po opätovnej demontáži sme to dali, ako bolo treba, a Tatra začala jazdiť. Ešte je však rozdeľovač v havaríjnom stave - odstredivá regulácia akoby mala všetky pružinky prasknuté. Motor teda ide - v závislosti od nastavenie predzápalu - dobre buď na voľnobeh, alebo pri vyšších otáčkach. To bude ďalší krok pri spojazdňovaní toho auta...
Vyčistili sme sviečky, vymontovali a vyčistili karburátor, trocha znížili hladinu a všetko opäť poskladali. Tatra začala chytať celkom dobre, ale na voľnobeh išiel motor strašne do otáčok - bez pridania plynu. Potom ma to napadlo - stlačil som plyn až na podlahu, a zúrivý rev sa zmenil na spokojné pradenie. Príčina bola hneď jasná - opačne nasadený ovládací segment na hriadelke škrtiacej klapky...
Po opätovnej demontáži sme to dali, ako bolo treba, a Tatra začala jazdiť. Ešte je však rozdeľovač v havaríjnom stave - odstredivá regulácia akoby mala všetky pružinky prasknuté. Motor teda ide - v závislosti od nastavenie predzápalu - dobre buď na voľnobeh, alebo pri vyšších otáčkach. To bude ďalší krok pri spojazdňovaní toho auta...
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Dřevoplyn
Tak tuto úpravu jsem ještě neviděl. Vypadá dost zajímavě a oproti té první verzy je mnohem úhlednější. Možná je to na jiné palivo (dřevěnné uhlí).
- DRracer
- Správca diskusného systému
- Dátum registrácie: 31 Máj 2004, 22:23
- Tatry, ktoré vlastním: Tatra 2-603 M68
Tatra 130 1:14 - Bydlisko: CR
- Kontaktovať užívateľa:
Michael: zalozil jsem nove tema "Drevoplyn" zde:
http://www.tatraportal.sk/forum/viewtopic.php?t=1571
Clanky prosim tedy nahraj tam. Diky
Verim, ze tema bude zajimave i pro mnoho dalsich zajemcu o historii.
http://www.tatraportal.sk/forum/viewtopic.php?t=1571
Clanky prosim tedy nahraj tam. Diky
Verim, ze tema bude zajimave i pro mnoho dalsich zajemcu o historii.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných