Zdravím. Dnes som bol s mojou 613 u Romana Maďara, po dlhšej odstávke tatry ju chcem konečne používať. Karburátory boli v Retroservise na kompletnej renovácií. Vymenil som olej,filter, palivový systém, vyčerpal starý benzín, nalial nový. Po osadení karburátorov a mojom "velmi hrubom nastavení "som sa ako tak dotackal do Bernolákova. Roman nastavil voľnobeh, stroboskopom predzápal, všetko sa javilo OK. Počas jazdi pri pridávaní plynu ale strašne trhá, nechce sa rozbehnúť do otáčok pri záťaži (na volnobehu ide za plynom dobre). Tak naspäť do garáže ale nebolo moc času sa tomu dlhšie a podrobnejšie venovať. Doma som vymenil nové zapalovacie káble, bez zmeny, problém zostáva. Bolo podozrenie na podtlakovú reguláciu predzápalu v rozdelovači, pri podtlaku sa síce natočil ale samovolne sa vracal pomali naspäť. Vymenil som za rozdeľovač s funkčnou membránou, ale žiadna zmena, problém zostáva. Vytiahol som sviečky (D14YC - cc 3500km), 7 ks bolo takých bledo sedých, čistých a suchých a jedna bola síce suchá ale celá čierna, tak neviem. Zajtra skúsim vymeniť za nové, aby sme vylúčili aj chybu sviečok....
AK má niekto nejaký návrh, sem s ním. Roman - nie že by som Vás podceňoval, to by som si nedovolil

, ale všetky rady a tipy čo skúsiť sú dobré, aby som Tatru dal do poriadku a začal používať...
Vďaka