Ine karburatory na 613-ku ?
- tomas
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 01 Jún 2004, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Takze, robi to furt, bezohladu na to aky je predstih, ci je s podtlakom, abo bez. Injektory striekaju. Rrozvody sa mi tiez zdali vporiadku. Klapky druheho stupna su zavrete, sytic sa tiez uplne vypne. Aj ked pridavam so syticom na studenom motore to robi.
Co myslite, kde je chyba? Uz ma napada len VN Kable a ventily.
Budem badat dalej.
Co myslite, kde je chyba? Uz ma napada len VN Kable a ventily.
Budem badat dalej.
-
juhas fero
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Škubanie motora pri prechode z voľnobežných otáčok
Neviem prečo toľko slov okolo karburátorov. Plne súhlasím s výpoveďami tých, ktorí sa v tom naozaj vyznajú. SEDR sú naozaj vynikajúce, ale z konštrukčnej stránky je potrebné brať do úvahy aj ďalšie parametre, ktoré ovplyvňujú chod motora. A zvlášť tatrováckeho. Nie sú SEDR ako SEDR. Zdôvodním. Kúpil som nové SEDR, ktoré už nejaký čas stali bez používania. Niečo som sa však naučil na tomto prípade, lebo jeden z karburátorov nebol v 100% stave. Kde však bola však chyba lávky!? Mosadzné trysky voľnobeho chytili koróziu - pravdepodobne z medi a zrazu z trysky nejakého prierezu bola tryska iného - menšieho prierezu. Samozrejme, že to bolo hneď poznať na chode motora. Avšak túto koróziu ničím neodstránite a mechanickým čistením poškodíte povrch trysky, čím dôjde k zmene charakteru prúdenia kvapaliny. A tak vznikne začarovaný kruh, z ktorého sa nevymotáte. Chcem však upozorniť na vynikajúci prípravok na čistenie karburátorov, ktorý už neviem pozháňať, ale mal som ho a používal som ho. Je to sprej od fy WURTH - čistič karburátorov a stál nejakých 900.- Sk. Nepoznám nič lepšie od tohoto prípravku. Trhanie motora v nižších otáčkach pri prechode z voľnobehu väčšinou spôsobuje nezahriaty motor, lepšie povedané nasávaný studený vzduch do motora. Toto som už spomínal v predchádzajúcom článku. Motor musí nasávať predohriaty vzduch od výfukového potrubia. Predpokladom je bezchybne pracujúca klapka na prívod predohriatého vzduchu do motora. Motor neznáša kvapalný benzín. Nedokáže hop spáliť ani tatrovácky motor. Zmes dokáže spáliť iba v plynnej fáze, teda odparený. A ten dokáže odpariť len vyššia okolitá teplota vzduchu alebo samotný teplý nasávaný vzduch.tomas napísal:Fuego ma sice Webre, ale tie sa nedaju pouzit, hoci priruba je rovnaka. Totiz, je na nom asi 12 hadiciek pre EGR ventily, vodny okruh, podla ktoreho sa riadi sytic a motor ma riadiacu jednotku, ktora riadi zapalovanie. Mozno po nejakej velkej prestavbe by sa dalo.
Ale teraz ku mojmu problemu:
Dnes som po roku spojazdnil tatru. Motor ma cislo okolo 1700 ale bol v roku asi 90 prestavany. Neviem co vsetko sa tam menilo, okrem dlheho rozvodu a danych SEDR. Problem je nasledovny. Medzi volnobeznymi otackami a asi 1500ot. sa to pri pridani plynu poriadne dusi. Musim neustale sliapat na plyn, aby nezdochol, nad 1500 sa uz chyti a ide ok. Volnobezne otacky su ok, na sytic to ide ok. Preco sa to ale dusi v tom rozmedzi 1000ot neviem. Karburatory su vycistene, plavaky nastavene, je pravda, ze neboli nastavene na pristrojoch, ale pokial ma pamat neklame, v trosku mensej miere to robilo aj ked som na nej kedysi jazdil. Vie dakto nejaky tip co by mohlo byt zle? Ak su povodne vacky, je mozne ze mu chudobna zmes a 6 stupnov zak. predstih s podtlakom nerobi dobre?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných