Tatra 57 "Áčko"
- Michael
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 05 Dec 2004, 20:42
- Tatry, ktoré vlastním: Nemám Tatru/nechcem uviesť, akú Tatru mám
- Kontaktovať užívateľa:
Tatra 57 "Áčko"
Rozhodl jsem se založit tři vlákna o Tatře 57 ( Čistá, Áčko, Béčko). Rozbor všech typů Hadimršek v jednom vlákně by podle mého názoru byl dost nepřehledný a často se také odchází od tématu…
. Doufám, že se nám všem povede uceleně „rozpitvat“ tyto nesmrtelné stroje. Vždyť jen karosářské odlišnosti zaberou několik stránek a co teprve motory, převodovky, příslušenství, elektroinstalace… Všem předem díky za příspěvky. To bude zase skenování 
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Karel
Heuréka,konečně můžu přidávat soubory (stačilo se zaregistrovat
).Tak na úvod jedno méně známé provedení Áčka.Jedná se o čtyřmístný otevřený vůz v civilním provedení (to vojenské už bylo v sekci T-57 a spol.).
- Prílohy
-
- otevřená.JPG (84 KiB) 149764 zobrazení
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
- Dátum registrácie: 28 Feb 2006, 22:16 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Přesně tak,ta stou bedýnkou je vojenská,ale jde zřejmě jenom o prototip (vzhledem k tvaru zádě).Tak ještě jednou otevřený čtyřmístný vůz v civilním provedení (doufám že mě vydavatel knihy z které jsem to fotil nebude stíhat za porušení autorských práv
)
- Prílohy
-
- otevřená II.JPG
- (70.42 KiB) 824 stiahnutí
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
A pro dnešek na závěr (zítra vstávám do práce) jedna replika Číňana.V tatře byla vyrobena série asi 40ti vozů pro čínskou armádu.Vznikla dva tipy.Osobně jsem si je pojmenoval malý číňan (byl o něco jednodušší) a velký číňan (byl o něco složitější). Tak tedy Velký Číňan.
- Prílohy
-
- velký číňan.JPG (72.41 KiB) 149765 zobrazení
-
- velký číňan II.JPG (91.32 KiB) 149795 zobrazení
- Michael
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Prodávala se také jako sporťák
Dveře jsou ukončeny pár cm nad stupačkou pravděpodobně z pevnostního hlediska. Jinak tvarově vychází z limuzíny. Okna má nasazovací jako Velorex.
- Prílohy
-
- A sv 3.jpg
- (129.74 KiB) 792 stiahnutí
-
- A sv 2.jpg
- (185.97 KiB) 855 stiahnutí
-
- A sv 1.jpg (76.87 KiB) 149730 zobrazení
- Michael
- Pravidelný diskutujúci
- Kontaktovať užívateľa:
Další odlišnosti jsou jsou také v palubní desce.
Áčka z roku 1936 (1935) mají odlišný volant ( má placatější ramena), případně má místo plastového tlačítka menší tlač. jako u volantu T-12, 30 ( použití u prvních Áček 1935), páčka ovládání benz. kohoutu není vyvedena do palubovky.
Je použit oválný motorek stěrače Bosch a pravděpodobně i klakson téže značky - požití i u elektroinstal. Scintilla.
Přepínačů směrovek se montovalo více druhů, ale přece jen bych se řídil dle katalogu
Áčka z roku 1936 (1935) mají odlišný volant ( má placatější ramena), případně má místo plastového tlačítka menší tlač. jako u volantu T-12, 30 ( použití u prvních Áček 1935), páčka ovládání benz. kohoutu není vyvedena do palubovky.
Je použit oválný motorek stěrače Bosch a pravděpodobně i klakson téže značky - požití i u elektroinstal. Scintilla.
Přepínačů směrovek se montovalo více druhů, ale přece jen bych se řídil dle katalogu
- Prílohy
-
- palubovka 1937.jpg (213.57 KiB) 149254 zobrazení
-
- palubovka 1936.jpg (209.33 KiB) 149496 zobrazení
-
- Všimněte si tvaru menšího tlačítka klaksonu.
- volant.jpg (120.39 KiB) 149584 zobrazení
-
Ambiciózní tajemníček
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Karel
- Pravidelný diskutujúci
Všimněte si zámků dveří a jejich kliček. Obě palubovky (1936 i 1937) mají spínací skříňklu (a elektrickou instalaci) Scintilla. Všimni si jak blízko je umístněna kontrolka dobíjení (je součástí spínací skříňky). Sice jsem tu již o tom psal ale neuškodí když to tu zopakuji.U instalace Bosch je kontrolka dobíjení samostatná a je umístněna výš, aby se pod ní věšla spínací skříňka (spínací skříňka PAL je schodná s Bosch).Schéma zapojení el.instalace ja taky rozdílné (regulátor dynama Scintila je napojen na tři dráty,Bosch má dráty dva).
- Prílohy
-
- Bosch.jpg
- (64.47 KiB) 722 stiahnutí
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 64 neregistrovaných